Početna Showbiz Na radost mnogobrojne publike, Enes Begović se vraća na muzičku scenu nakon...

Na radost mnogobrojne publike, Enes Begović se vraća na muzičku scenu nakon jednogodišnje medijske šutnje

U junu ove godine bit će godišnjica smrti Armina, sina Enesa Begovića. Nakon ove tragedije, Enes se potpuno povukao iz medijskog svijeta i zaledio svoju karijeru.

Njegova ljubav prema pjesmi i muzici je utihnula, ali, kako saznaje Senzacija.ba, na radost mnogobrojne publike, ovaj popularni pjevač iz Visokog odlučio je da se vrati na estradu nakon godišnjice smrti svog djeteta.

Kako je danas objavljeno Enes će u novembru krenuti na australijsku turneju, a prije toga će u avgustu održati zakazani koncert u Travniku na stadionu Pirota.

Na ovom koncertu nastupit će Hari Mata Hari, Adi Šoše i Enes Begović. Karte možete kupiti preko kupikartu.ba. Ispod pogledajte detaljnije:

Za sada je ovo prvi zakazani koncert u okviru njegovog povratka na muzičku scenu. Ove informacije potvrdio nam je Nedim Srnja, Enesov menadžer.

Podsjetimo, Armin Begović, sin pevača Enesa Begovića, preminuo je posle teške bolesti, a njegova supruga Almina Gadžo Begović porodila se tri sedmice nakon njegove smrti.

Armin je preminuo 13. juna u Kliničkom Centru Univerziteta Sarajevo. Radio je u Ministarstvu spoljnih poslova BiH.

– Nažalost, informacija je tačna. Umro je naš Armin. Vjerujte mi, uopšte nismo svjesni da se ovo dogodilo. Enes je ni u kakvom stanju, šta da vam kažem, ostala mu je samo ćerka sada… Arminu je supruga trebalo da se porodi za koji dan. Vratila mu se bolest koju je imao ranije, ponovo se pokrenula, neka autoimuna bolest. Bio je u bolnici, u Sarejvu, Enes je sve vrijeme bio uz sina, pogotovo posljednjih par dana, nije se odvajao od njega i kreveta otkad se sve ponovo pogoršalo. Do posljednjeg trenutka je bio sa njim… Svi smo šokirani, vjerujte mi. Enes nije u stanju da govori, ne mogu vam opisati tu bol. Svi smo umrli sa Arminom – istakao je menadžer Enesa Begovića za domaće medije.

Tridesetogodišnji Armin Begović preminuo je usljed upalnog procesa autoimune bolesti poznate kao Stilov artritis.

Prema saznanjima novinara portala Senzacija.ba, Armin je bio na odmoru, okupao se, sjeo na motor i krenuo prema Sarajevu.

Kada je stigao, počeo je osjećati groznicu, zbog čega je smješten u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Nakon detaljnih pregleda, utvrđeno je da je bakterija pokrenula upalni proces koji je zahvatio jetru i bubrege, rezultirajući kolapsom organizma koji nažalost nije preživio.

Ljekari su uložili sve napore da spasu Arminov život, no upalni proces bio je nezaustavljiv.

Također, Arminovo tijelo, zbog prethodnih injekcija koje je primao, bilo je osjetljivo na infekcije, što je rezultiralo tim teškim ishodom. Doktori, inače, insistiraju da se pacijenti sa ovakvim oboljenjima redovno testiraju, da nalaze vade svakog mjeseca, pogotovo pacijenti koji primaju biološke terapije jer one uništavaju loše, ali i dobre ćelije imunološkog sistema, čineći organizam podložnim virusima i bakterijama.

Ova tužna priča otkriva složenost i izazove s kojima se suočavaju pacijenti s autoimunim bolestima poput Stilovog artritisa. Osim borbe protiv same bolesti, pacijenti moraju biti izuzetno oprezni kako bi se izbjegle infekcije i druge komplikacije.

Senzacija.ba

BONUS VIDEO: