Početna Showbiz Ovo je porodična kuća koju je Zdravko Čolić prodao za više od...

Ovo je porodična kuća koju je Zdravko Čolić prodao za više od milion eura

Zdravko Čolić prodao je porodičnu kuću na Košutnjaku, i to za više od milion eura. Legenda muzičke scene je brzo našla kupca za nekretninu, ali gdje mu je novi dom, trenutno nije poznato. Jedan od najvećih umjetnika privatnost drži u tajnosti i samo najbliži krug ljudi je upućen u to da se sa suprugom Aleksandrom i nasljednicama Unom i Larom preselio.

Čola je najprije živio na Dedinju, gdje je prodao kuću, nakon čega je kupio vilu u mirnom dijelu Beograda, u blizini Banovog brda.

On mijenja životni prostor zbog toga što su poštovaoci njegovog lika i djela često dolazili na vrata i željeli da se upoznaju s njim i fotografišu, a to je trajalo godinama.

Njegova vila, koju je brzo i lako prodao, okružena je zelenilom, a ispred nje je veliko dvorište sa dvije kapije i pod visokim mjerama sigurnosti, što on nikad nije isticao u javnosti. Sigurno jedan od najljepših dijelova kuće je dvorište, u kom je bazen.

Porodica dosta vremena provodi okružena prirodom, a kćerka Una je često fotografije iz porodičnog doma objavljivala na društvenim mrežama.

– Čola jeste velika zvezda, ali živi život kao svaki drugi građanin. Miran, tih, porodičan i jednostavan. Još za vrijeme korone je razmišljao da proda kuću i to je nedavno i realizovao. Želio je da promijeni sredinu i, čim je rekao prijateljima da ima namjeru da se seli, kupca je brzo našao. Doduše, prethodnih godina je u više navrata imao ponude za kuću, ali to je učinio tek kad je on smatrao da je pravi trenutak. Čola vodi računa o svemu. Iako ga poznajem, ovoga puta nisam upućen u to gdje se sa Čukarice preselio. Sada ide lijepo vrijeme, boravit će ili u Bosni i Hercegovini, ili negdje na primorju – kaže sagovornik i dodaje: – O njegovom kretanju tokom ljetne sezone zna samo porodica. Sigurno je da će imati nekoliko nastupa na Crnogorskom primorju, pa će svakako spojiti lijepo i korisno i odmoriti se. Svakako, ako u novom domu ima nešto da se sređuje ili renovira, to će biti gotovo do jeseni, kad se Zdravkova porodica bude vratila u Beograd – rekao je sagovornik Kuriru, koji je i objavio ovu informaciju o preseljenju, koji je blizak porodici Čolić.

Dok je Zdravko živio na Košutnjaku, sugrađani su ga često viđali kako vježba u šumi, gdje je provodio po cio dan. On je u više navrata uslikan dok trči ili uživa u prirodi.

Inače, Čolu su obožavale komšije na Košutnjaku, gdje je doskoro živio. Prije tri godine, jedna žena je ispričala da često sreće popularnog pjevača.

– Prvi put kada sam ga vidjela, nisam mogla da vjerujem.

Njegova i moja djeca su se igrala na igralištu. Meni se obrati neki čovjek, kad ono – Čola. Ja stala, gledam i ne vjerujem. On se lijepo nasmijao i od tada se uvijek lijepo javi kad se sretnemo na igralištu. Čovjek je narodan, ma ljudina, sve najbolje mogu reći za njega – kazala je tada Zdravkova komšinica za Kurir.

PRESSMEDIABIH.COM

BONUS VIDEO: