Početna Vijesti SUZE I JECAJI EMINIH RODITELJA KIDAJU DUŠU! Pretužne scene ispred Ribnikara, uz...

SUZE I JECAJI EMINIH RODITELJA KIDAJU DUŠU! Pretužne scene ispred Ribnikara, uz njih i Emin najbolji drug koji je kobnog dana ranjen (FOTO)

Nezapamćen zločin dogodio se pre tačno godinu!

Ispred škole “Vladislav Ribnikar” na Vračaru ovog jutra je reka ljudi koji žele da odaju počast deci i čuvaru nastradalim pre tačno godinu dana u masakru koji je počinio njihov školski drug Kosta Kecmanović.

U ulici Kralja Milutina koja danas simbolično nosi naziv “Ulica tišine”, u okviru programa “Buđenje, koji je upriličen u spomen nastradalima, dana su i roditelji ubijene devojčice Eme Kobiljski, Nina i Dragan, koji ne mogu da zadrže suze.

Dragan Kobiljski, otac devojčice heroine koja se tog dana suprotstavila ubici rekavši mu da prekine da ubija svoje drugare i otac Angeline Aćimović, Anđelko, dele tugu i nemo se grle.

Roditelji Eme Kobiljki zagrljeni su gledali u sliku ćerke anđela, dok su pored njih stajali i Angelinini neutešni roditelji Natalija i Anđelko. Sve ih je tešio i grlio otac Ane Božović.

Emin najbolji drug, koji je kobnog dana ranjen u masakru, pruža podršku svim roditeljima.

Podsetimo, Kosta Kecmanović, učenik OŠ ”Vladislav Ribnikar”, 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao. Usmrtio je najpre čuvara i dve devojčice koje su dežurale, a onda ušao u kabinet za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka, dok je još troje i nastavicu istorije teško ranio. Dvanaest dana kasnije, još jedna devojčica je nažalost, podlegla povredama.

U krvavom piru Koste Kecmanovića, nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.

republika.rs