Početna Vijesti OVAKO JE UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO OCA: Policajci mu postavili 1 pitanje,...

OVAKO JE UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO OCA: Policajci mu postavili 1 pitanje, a odgovor ih je šokirao! Lopatu smrti krio u sobi

Jožef Mičik (37) uspeo je da od 2021. godine skriva da je počinio stravičan zločin, a sve se otkrilo kada je rešio da proda kuću u Subotici

Jožef Mičik (37) uhapšen je u Subotici zbog sumnje da je pre tri godine ubio svog oca Jožefa Mičika, koji bi danas imao oko 60 godina, i telo sakrio u šupu koja se nalazi pored kuće u kojoj su otac i sin živeli.

Kako saznajemo, sumnja se da je Jožef oca ubio udarcima lopatom posle svađe, a da je sve rođake, komšije i svog rođenog brata godinama lagao da je Jožef u zatvoru.

Izgovori

Silvester Mičik, rođeni brat uhapšenog i sin ubijenog čoveka, kaže za Kurir da je nedavno prijavio policiji očev nestanak i da je klupko jezivog zločina tada počelo da se odmotava.

– Ja sam pre 15 godina krenuo nekim svojim putem, a brat i tata su ostali da žive sami u porodičnoj kući. Pre tri godine brat mi je rekao da nam je tata u zatvoru i često je izmišljao razne priče o tome zašto ne dolazi na vikende, kao i o tome zbog čega je tata završio u zatvoru. Uvek je nešto muljao – počinje svoju priču Silvester.

On dodaje da su mu Jožefove komšije pre izvesnog vremena javile da je on stavio kuću u oglas.

– Tada sam ga pozvao, bio sam ljut. Rekao sam da kuću neću da prodajem dok nam je tata živ. Opet sam ga pitao gde nam je otac, zahtevao sam odgovore. Rekao je da je izašao iz zatvora, ali ne i gde se nalazi. Sve to mi je bilo čudno, počeo je da izmišlja priče i sve to mi je probudilo sumnju da se desilo nešto strašno. Posumnjao sam da je tata nestao… Odlučio sam da policiji prijavim nestanak, a isto su uradile i komšije – kaže naš sagovornik i dodaje da je po prijavi nestanka obavešten Centar za socijalni rad, te da je utvrđeno da čovek, koji je bio korisnik socijalne pomoći, tri godine nije podigao svoj novac. Policija je potom došla u njegovu kuću na pretres.

– Policajci su pretresli kuću i pronašli su telo. Tako je zločin otkriven, a ne znam još uvek sve pojedinosti, iako verujem da je sve to strašno. Jako mi je teško, naročito zbog toga što oca dugo nisam video, ne sećam se više ni njegovog lika – zaključuje Silvester i dodaje da očekuje maksimalnu moguću kaznu za svog brata.

– Ja bih mu presudio! Treba da dobije 40 godina robije – izričit je Silvester.

PORODIČNA KUĆA U KOJOJ SE DOGODIO JEZIVI ZLOČINFOTO: KURIR/N.H.
Često se svađali

Komšije dvojice Jožefa iz Subotice kažu da su u potpunom šoku nakon saznanja da je leš tri godine bio u kući u kojoj je živeo muškarac. Kako kažu, sumnja se da je sin oca ubio u podrumu, pa telo sakrio ispod poda u pomoćnom objektu u produžetku kuće, koji je inače kotlarnica. Komšije kažu da su se otac i sin često svađali, da su umeli da popiju i da su uglavnom imali razmirice oko novca, pošto je stariji Jožef pre desetak godina ostao bez posla u fabrici, a žena mu je umrla.

– Motiv osumnjičenog da ubije oca, može biti samo to da je tražio od oca i to malo novca od socijalne pomoć. Čuli smo da je kobna svađa izbila negde pre Uskrsa pre tri godine, nakon čega više nismo komšiju ni čuli ni videli – priča nam komšija:

– Tražio je i tu crkavicu od pomoći koju je dobijao otac, a sve je bio agresivniji, i kako se čini nakon poslednjeg podizanja pomoći, da mu je presudio. Ali, kako sada saznajemo, nije nakon toga sam podizao pomoc, jer se plašio da ne bude otkriven, jer se odmah pročulo da je stariji Jožef negde nestao.

Lopatu držao u spavaćoj sobi

Žitelji Subotice kažu za Kurir da su naslućivali da je Jožef Mičik naudio svom ocu pre nekoliko godina, ali nisu imali dokaz za to.

– Video sam prekjuče popodne policiju kako jurca niz ulicu. Kada sam video da su se zaustavili kod Mičika znao sam da je nešto loše – kaže komšija i dodaje:

OSUMNJIČENI JOŽEF MIČIK IZ SUBOTICEFOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Policija je stajala ispred kapije i čekala da Jožef dođe, s obzirom da nije bio kući. Kada je došao biciklom, ostavio je pored kapije i mirno ušao sa policajcima u dvorište. Rekli su mu da su dobili prijavu da mu je otac nestao i upitali ga da li on nešto zna o tome, Jožef je odmah priznao da ga je ubio i detaljno opisao zločin. Pokazao im je i gde je sakrio telo, ali i lopatu kojom je ubi oca. Inače u dvorištu imaju više različitih alata, a on im je pokazao baš lopatu koju je držao u spavaćoj sobi.

Bilo loše posle udesa

Izmišljao razne priče

Komšije su nam ispričale i da je uhapšeni sin pre nekoliko godina imao težak udes, kada se motorom zakucao u zid, i da su mu se lekari tada borili za život.

– Preživeo je, ali je od tada postao psihički lošije i agresivniji je bio. Pošto on nije pio, jako se ljutio na svog oca što pije. Znao je da mu preti, da se svađa s njim, a jednom ga je toliko pretukao da od masnica nisam prepoznao starijeg Jožefa – priseća se komšija:

– Sin je voleo i da laže. Stalno je smišljao neke nove priče o ocu, sad kad vratim film, užas. Govorio je da mu je otac otišao u Čantavir kod jedne žene da živi sa njom. Onda je rekao da se potukao i da je dobio dve godine zatvora, a kada su prošle dve godine rekao je da je dobio još tri meseca zatvora jer se ponovo potukao u zatvoru. Potom je izmislio da je Jožef po izlasku iz zatvora dobio 90.000 dinara i da je otišao da živi sa cimerom iz ćelije. Kada sam ga pitao zašto nije dolazio ovde, rekao je: “Tata više nikada neće doći u ovu kuću”.

Kurir.rs

BONUS VIDEO: