Početna Vijesti “UTEPAŠE ME SIN I SNAJKA, SVUDA JE BILA KRV PO MENI” Velimira...

“UTEPAŠE ME SIN I SNAJKA, SVUDA JE BILA KRV PO MENI” Velimira (90) unakazili najrođeniji, a sve zbog penzije: Tjeraću ih na sud

Porodično nasilje prijavio je devedesetogodišnji Velimir Krstić iz sela Kumarevo, u blizini Leskovca, koga su kako saznajemo 12. juna pretukli sin i snajka sa kojima je živeo.

Ekipi Kurir televizije njegovi rođaci i komšije su otkrili da se nasilje nad njim od strane sina i snajke ne dešava prvi put i to sve zbog penzije. Kako navode, do sada su mu krali mobilne telefone, platne kartice i čekove, a ovoga puta su mu naneli i teške fizičke povrede.

On sada čeka sudski postupak a do okončanja istog biće zbrinut kod jednog od unuka.

– Velimir Krstić iz Kumareva je, kako saznajemo od njegovih najbližih rođaka i komšija, žrtva porodičnog nasilja od 2014. godine. On živi sa sinom i snajkom, koji su ga godinama psihički i fizički zlostavljali, ali ovoga puta ih je prvi put prijavio policiji.
Ovo je sedmi put. Jednom me je sin napao nožem, tada sam ćutao. Grehota u ovim godinama, ne dolikuje – priča Velimir.

U Urgentnom centru opšte bolnice Leskovac ustanovili su da Velimir ima povrede i podlive po glavi i licu, polomljen nos i teške povrede grudnog koša. Kao motiv napada navodi se da su sin i snajka bili izrevoltirani zato što im nije dao svoju penziju, jedini mesečni izvor prihoda koji Velimir ima.

Penziju sam uzeo, dao sam 10 hiljada za struju. Međutim, kad su me videli kažu da svuda dajem pare, samo ne za kuću. Utepaše me skroz, nos mi izvrnuli, svuda je po meni krvi bilo. Doktor je sve napisao, sad ću da teram postupak na sudu, pa oni nek rade koliko mogu – dodaje pretučeni penzioner.
Komšije tvrde da se ovo ne dešava prvi put, a o Velimiru imaju samo reči hvale. Čuli su šta se dešava u porodičnoj kući Krstić i pritekli mu u pomoć. U policijskoj upravi tvrde da je slučaj prijavljen i Centru za socijalni rad, dok do danas iz centra navode da nemaju informacija.

Velimir će potražiti i pravnu pomoć i kako kaže, ovoga puta će istrajati u nameri da se porodičnom nasilju stane na put.

Video pogledajte OVDJE.

Kurir.rs

BONUS VIDEO: