Početna Showbiz KARLEUŠIN KOŠARKAŠ EM ZGODAN, EM PERSPEKTIVAN: Evo koliko je Nikola Jovanović težak...

KARLEUŠIN KOŠARKAŠ EM ZGODAN, EM PERSPEKTIVAN: Evo koliko je Nikola Jovanović težak u dolarima

Tridesetogodišnji sportista obrazovanje je sticao u Americi, a osim u Srbiji, igrao je u Rusiji i Belgiji, gde je i trenutno.

Otkako je u javnosti odjeknula vest da je košarkaš Nikola Jovanović prijatelj Jelene Karleuše, na kog je njen još uvek zakoniti suprug Duško Tošić nasrnuo fizički kad ga je, oko pet ujutru, zatekao s pevačicom u svojoj vili na Dedinju, interesovanje za ovog mladog sportistu ne jenjava.

Naime, kako je Republika prva pisala, Jelena i Nikola zapratili su se na Instagramu još u decembru prošle godine i otada javno razmenjuju simpatije na društvenoj mreži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Jovanovic (@nikolajovanovic)

Kad je nedavno isplivalo da se njih dvoje i privatno druže i viđaju, mnoge je počelo da zanima koliko je Jelenin 16 godina mlađi prijatelj perspektivan i uspešan u poslu, pored toga što je lep i zgodan. Kako saznajemo, 30-godišnji Nikola je težak oko pola miliona dolara, a iskoristio je i šansu u NBA ligi.

– Jovanović je mlad i perspektivan igrač, prošao je mlađe selekcije Crvene zvezde, a proveo je i godinu u Partizanu pre nego što je 2012. otišao u SAD na dalje usavršavanje. Obrazovanje je, dakle, sticao u Americi, posle srednje škole i na poznatom tamošnjem univerzitetu Južna Kalifornija. Nakon treće godine prijavio se na NBA draft, na kojem nije prošao, pa je šansu u NBA ligi tražio preko letnje lige, gde je prvo nastupao za Detroit, pa onda za Los Anđeles Lejkerse. Budući da nije uspeo da se nametne i izbori ugovor s nekim NBA timom, krajem oktobra 2016. potpisao je za filijalu Detroita – priča izvor blizak mladom košarkašu, pa nastavlja:

Iz Amerike se vraća za Srbiju, gde 29. jula 2017. potpisuje trogodišnji ugovor s Crvenom zvezdom. U septembru 2021. potpisao je ugovor s ruskom ekipom Nižnji Novgorod. U ruskom klubu je bio do decembra iste godine, kad je ugovor raskinut. Vratio se u Nižnji Novgorod u sezoni 2022/23, da bi u februaru 2023. potpisao za belgijski Ostende. U oktobru iste godine prešao je u Antverp Džajantse. U Belgiji, gde trenutno igra, ostvario je zapažen učinak na utakmicama, a njegova dosadašnja zarada procenjuje se na 543.471 dolar.

Sudeći po sumama, reklo bi se da je Jelenin prijatelj uspešan u poslu!

AUTOR: REPUBLIKA/M. K. V.

BONUS VIDEO: