Početna Vijesti Novo ubistvo u Sarajevu: Beživotno tijelo žene pronađeno u stanu, uhapšene tri...

Novo ubistvo u Sarajevu: Beživotno tijelo žene pronađeno u stanu, uhapšene tri osobe

Sarajevski policajci uhapsili su tri osobe osumnjičene za ubistvo, saučesništvo i neprijavljivanje krivičnog djela nakon što je u stanu u Kolodvorskoj ulici pronađeno beživotno tijelo žene.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili su slobode 36-godišnjeg G.R. zbog krivičnog djela Ubistvo i 76-godišnju L.R. zbog krivičnog djela Saučesništvo u ubistvu, te 67-godišnjeg L.J. zbog krivičnih djela Neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja i Pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela na štetu 38-godišnje N.R. iz Sarajeva”, saopćeno je iz MUP-a.

Policijski službenici su u stanu u Kolodvorskoj ulici pronašli beživotno tijelo 38-godišnje žene N.R. koja je usmrćena prije više dana.

Za ovo krivično djelo uhapšeni su suprug preminule, G.R. (1988) i njegova majka L.R. (1948).U stanu su pronađeni predmeti i tragovi izvršenja krivičnog djela. Zbog osnova sumnje da je znao za smrt N.R., te da je pružio pomoć učiniocima, slobode je lišen L.J. (1957) iz Sarajeva.Tijelo preminule je prevezeno u prosekturu Bare, te će po naredbi tužiteljice biti izvršena obdukcija.

Svi uhapšeni su u službenim prostorijama Uprave policije, te će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo

depo.ba