Početna Showbiz ADVOKAT OTKRIO KOJA PRAVA IMA MARIJIN SIN: To je rigorozno! A ovo...

ADVOKAT OTKRIO KOJA PRAVA IMA MARIJIN SIN: To je rigorozno! A ovo su uslovi koje mora da ispuni surogat – majka: Ona je dužna…

Velika medijska prašina digla se juče kada se saznalo da je pevačica i jedina srpska evrovizijska pobednica Marija Šerifović je dobila bebu uz pomoć surogat majke nakon, kao što se priča i piše, dve godine kada je pevačica zvanično ušla u proces dobijanja deteta uz pomoć surogat majke.

Advokat Strahinja Milovanović ističe da je u Americi postupak dobijanja deteta uz pomoć surogat majke rigorozan, te se jako vodi računa o tome da li su svi Zakoni ispoštovani.

– U Nemačkoj i u Francuskoj je čak zabranjeno surogat materinstvo skroz. Sporno je zbog porodičnih odnosa i zbog mnogo toga… – kaže advokat i objašnjava i kako će to izgledati u Srbiji.

“Dugo je trajao proces, ima tu dosta pomoći i Onog odozgo”: Marija o putu koji je prošla da bi dobila sina

– Kod nas će biti umerena varijanta, predviđeno je da se plaćaju troškovi za nerad. Ne može da bude biznis, jer je Zakonik predvideo da surogat majka mora da bude ostvarena kao majka i da ima od 22 do 30 godina. Moraju da budu ispunjeni svi uslovi zdravstveni, genetski, da ne konzumira alkohol, opojne droge, neke lekove koji se protive lekaru, da obaveštava nameravane roditelje… Biće samo rezervisan za parove, da li vanbračne i bračne partnere – rekao je advokat, Strahinja.

Kako je istakao advokat Strahinja Milovanović, surogat majka nema nikakav kontakt sa detetom koje je rodila, već mora da ga, po potpisanom Ugovoru sa namerevanim roditeljem ili roditeljima, preda odmah po rođenju.

NA SVE JE MISLILA! MARIJA SINU ODMAH PO ROĐENJU OBEZBJEDILA VEOMA BITNU STVAR: “Dugo sam se spremala…”

– Nema nikakav kontakt, ona je dužna po Ugovoru koji se sklapa da odmah preda to dete po rođenju i nema nikakav kontakt – rekao je.

Marijin sin rođen je u Americi, imaće američko državljanstvo, kada dođe u Srbiju i ukoliko odluči da se ovde školuje i da živi, ostvaruje ista prava kao i ostala deca.

Otkriveno kada će Marija sina dovesti kući! Sve je spremno za njihov dolazak u Beograd, pjevačica ne želi da zapostavi poslovni život

– S obzirom na to da je to dete upisano u američke knjige rođenih, moći će da ostvaruje sva svoja prava i za taj uzrast deteta, nema nekih potencijalnih situacija koje ne mogu da se prevaziđu – rekao je advokat za Pink TV.

 

Kurir.rs/ Blic/ Preneo: M. J.