Početna Vijesti (VIDEO) Ispovijest roditelja dječaka kojeg je ubio drug u Srbiji: Sva djeca...

(VIDEO) Ispovijest roditelja dječaka kojeg je ubio drug u Srbiji: Sva djeca su znala da nosi noževe u školu

Trinaestogodišnjak iz Niške Banje, koji je 5. oktobra, u svom domu, ubio dječaka iz razreda i dalje je na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo iz Niša. Počinilac M. M. krivično je neodgovoran, a roditelji stradalog djeteta traže ispitivanje odgovornosti njegovih roditelja, prije svega majke zbog, kako kažu, zanemarivanja.

Nije to bila tuča maloljetnika koja se završila ubistvom, niti vršnjačko nasilje, tvrde Mića i Sanja Simić iz Niške Banje, koji su imali samo njega – trinaestogodišnjeg Andreja.

PROČITAJTE JOŠ:

SKLONILI SE! Melina u jeku razvoda otišla u Sarajevo, evo šta radi Džinović

Uskoro će četiri mjeseca od kako ga je na smrt izbo vršnjak iz odjeljenja, a pošto ga je pozvao kod sebe kući. Na molbe roditelja da ga se kloni…

„On je meni rekao: ‘Mama, ti ne znaš ono što ja znam. Ja sam njemu najbolji drug, on mene neće da povrijedi nikada“, kaže Sanja Simić, majka nastradalog dječaka.

Znali su je dječak sa kojim se njihov sin družio počeo da kupuje noževe. Nosio ih je i u školu. I na utakmice, tvrdi otac.

„Sva djeca su znala da on nosi noževe u školu“, tvrdi otac nastradalog dečaka Mića Simić.

I nastavnici i uprava isto to su morali da znaju, tvrde roditelji. Desilo se i da ga je razredna zbog toga pretresala, kažu oni, ali tada ništa od hladnog oružja nije nađeno.

PROČITAJTE JOŠ:

O njihovom razvodu bruji region: ”Bila sam prava psihopata, proganjala sam ga tri godine, bilo je to ponižavajuće za jednu ženu”

„Vjerovatno da škola ne bi izašla na loš glas“, ocjenjuje Sanja, majka nastradalog Andreja.

Iz škole, za sada, nema komentara.

Više u prilogu Milana Stojanovića.

Video pogledajte ovdje

Izvor: N1

BONUS VIDEO: