Početna Vijesti PROLAZNICI NAŠLI DJEVOJČICU “MRTVU PIJANU” NA KALEMEGDANU Ljekare Hitne pomoći dočekao užas...

PROLAZNICI NAŠLI DJEVOJČICU “MRTVU PIJANU” NA KALEMEGDANU Ljekare Hitne pomoći dočekao užas prethodne noći: Maloljetnici se i ubadali

Ljekari su za doček Srpske Nove godine imali pune ruke posla. Šest ekipa Hitne pomoći dežuralo je na dočeku pravoslavne Nove godine u Beogradu, a prema riječima doktorke Olje Mirković, najviše problema bilo je sa maloljetnicima u alkoholisanom stanju.

Bilo je 113 intervencija, 26 na javnom mjestu i to su uglavnom problem pravili tinejdžeri u alkoholisanom stanju. Prema riječima doktorke Olje Mirković, iza ekipe Hitne pomoći je burna noć. Osim alkoholisanih tinejdžera, bilo je problema i sa povredama sa hladnim oružjem.

PROČITAJTE JOŠ:

Preminuo mladi košarkaš Harun Cokoja (23), od njega se oprostili iz KK Konjic

– Bilo je dosta alkoholisanih stanja, najviše dječaka i djevojčica od 13 do 15 godina. Apelovala bih na roditelje da obrate pažnju gdje im se djeca kreću – rekla je dr Mrković za “RTS”.

Ljekare Hitne pomoći je posebno šokirao slučaj maloljetne djevojčice u alkoholisanom stanju, koju je prolaznik slučajno pronašao na Kalemegdanu i prijavio.

Djevojčica je prevezena na Odeljenje za toksikologiju, zatečena je od strane slučajnog prolaznika. Šta da kažem… Treba obratiti pažnju na decu – izjavila je doktorka Mirković vidno šokirana.

Na tri različita mjesta u gradu obračun noževima

Ilustracija

Prema riječima doktorke Olivere Mirković, na tri različita mjesta u Beogradu došlo je do obračuna hladnim oružjem. Svi povređeni adekvatno su zbrinuti i van su životne opasnosti. Jedan od povređenih je, takođe, maloljetnik, dječak od 17 godina, koji je nakon saniranja povrede prebačen u Urgentni centar.

Kao i svake noći u velikom broju su se javljali hronični bolesnici, najviše astmatičari, hipertenzičari, psihijatrijski i pacijenti sa malignitetima.

Tokom noći su dežurale 22 ekipe Hitne pomoći koje su intervenisale ukupno 113 puta, od toga 26 puta na javnim mjestima.

Kurir.rs/Blic

PROČITAJTE JOŠ:

MUŠKARAC KOJI SA SVOJOM KĆERKOM IMA SEDMORO DJECE BOLUJE OD TEŠKE DEMENCIJE: NEKAD MISLI DA JE POP ZVIJEZDA