Početna Vijesti MUŠKARAC KOJI SA SVOJOM KĆERKOM IMA SEDMORO DJECE BOLUJE OD TEŠKE DEMENCIJE:...

MUŠKARAC KOJI SA SVOJOM KĆERKOM IMA SEDMORO DJECE BOLUJE OD TEŠKE DEMENCIJE: NEKAD MISLI DA JE POP ZVIJEZDA

Jozef Fricl (88), austrijski silovatelj koji je godinama držao kćerku u zatočeništvu, navodno živi u svoketu fantazije u zatvoru: boluje od teške demencije i navodno nekad misli da je pop zvokezda, prenokeli su austrijski mediji.

Čovjek koji je svoju ćerku Elizabetu držao u tamnici u svom podrumu u Amštetenu u Austriji više od 24 godine i sa njom imao sedmoro djece, nalazi se iza rešetaka od 2009. Ali novi psihološki izvještaj dolazi do zaključka da je on sada bezopasan.

PROČITAJTE JOŠ:

Preminuo mladi košarkaš Harun Cokoja (23), od njega se oprostili iz KK Konjic

Prema pisanju Kronen-Zeitung, izvještaj je pripremila forenzički psihijatar Hajdi Kastner (61), koja je ispitivala Friclov mentalni život tokom suđenja za incest i dijagnostikovala teški poremećaj ličnosti.

Došla je do zaključka da bi Austrijanca trebalo klasifikovati kao “bezopasnog” zbog njegove napredne demencije i stoga su dalji zločini malo vjerovatni.

Jozef Fricl je takođe fizički slab i može da hoda samo uz pomoć štapa.

Za novi izvještaj na sudu se izborila Friclova advokatica Astrid Vagner (60). Prema pisanju medija, dešava se da Fricl tvrdi da je učestvovao u diskusiji na televiziji ili važnom poslovnom sastanku “napolju”. S vremena na vrijeme počinilac incesta čak pomisli da je pop zvijezda koja se pojavila u odgovarajućoj emisiji.

Moguće je da će Jozef Fricl uskoro biti smješten u državni starački dom, kaže Vagner, ali postoji mogućnost i da bude trajno smješten u zatvorskoj ambulanti.

PROČITAJTE JOŠ:

JOVANA JEREMIĆ NIJE JEDINA, LEI KIŠ TAKOĐE ODUZIMANO OD PLATE! Voditeljka kažnjavana više puta, a zbog ove priče je najgore prošla

Uprkos njegovoj demenciji, Friclove priče o ranije “nepoznatom sinu” i dalje su aktuelne. Prije nekoliko mjeseci mu se javio muškarac iz Austrije i rekao da mu je 88-godišnjak otac.

Njegova majka je navodno imala aferu devet mjeseci prije njegovog rođenja sa Friclom, tvrdi čovjek. DNK test sada treba da razjasni stvari.

(M.S.)