Početna Sport Preminuo mladi košarkaš Harun Cokoja (23), od njega se oprostili iz KK...

Preminuo mladi košarkaš Harun Cokoja (23), od njega se oprostili iz KK Konjic

Dženaza će se klanjati u ponedjeljak, iza ikindije namaza u 14:30 sati kod Repovačke džamije u Konjicu

Član KK Konjic Harun Cokoja premio je u 23. godini. Dženaza će se klanjati u ponedjeljak, iza ikindije namaza u 14:30 sati kod Repovačke džamije u Konjicu, a ukopat će se u haremu Musala.

PROČITAJTE JOŠ:

“TI SI MOJA PRETKOMORA” Marija Šerifović otkrila koliko je bliska sa ovom pjevačicom: Uputila joj prejake riječi, a za to ima poseban razlog

Od Cokoje su se oprostili i iz KK Konjic.

– Kao neko ko je preživio sve ratne strahote i gubitak najbližih, mislio sam da sam očvrsnuo toliko da sve mogu istrpiti na nogama, ali vijest odlasku našeg Haruna me je doslovno pokosila, jer iako smo znali za teško stanje nadali smo se da će njegov mladi organizam uspjeti nekako sve izdržati. Nažalost nije bilo suđeno i naš Harun je otišao na bolji svijet kod svog Gospodara, a nama ostaje sjećanje na svaki zajednički trenutak, jer rahmetli Harun je bio takav čovjek, sve je svojim prisustvom činio ljepšim, lakšim i uvijek tu za druge. Mogao je biti vrhunski košarkaš, student, sutra uspješan u životu na svakom polju ali nažalost opaka bolest je to spriječila, ali ono gdje je uspio za svog prekratkog života je apsolutna ljudskost i način na koji je mirisom svoje duše uticao na sve nas koji smo imali sreću da ga poznajemo.

Volio je košarku iskreno bez ikakvog interesa kako može da voli samo neko ko je oslobođen svake niske ljudske pobude. Često prihvatamo svi neka mjerila uspješnosti u životu koja su prolazna i podložna situaciji u datom trenutku, ali mislim da je samo treniranje i kroz to formiranje ovakvih ličnosti, kao rahmetli Harun koji i u svojim najtežim trenutcima pokazuju svoju empatiju prema drugima, je pravi uspjeh, pogotovo što ima još puno naših mladih košarkaša koji imaju taj način života. Hvala njegovim roditeljima što su odgojili našeg Haruna i našeg Emira, koji će nam svima biti najveća utjeha jer sve rečeno vrijedi i za njega i kroz njega ostat će neizbrisiva uspomena.

Da mu dragi Allah podari džennetske ljepote, a porodici i prijateljima sabur – naveli su iz KK Konjic.

Avaz.ba

PROČITAJTE JOŠ:

JOVANA JEREMIĆ NIJE JEDINA, LEI KIŠ TAKOĐE ODUZIMANO OD PLATE! Voditeljka kažnjavana više puta, a zbog ove priče je najgore prošla