Početna Zanimljivosti SVI OVO DRŽIMO ISPOD KREVETA A TO ZRAČI KAO RENDGEN! Doktor otkriva...

SVI OVO DRŽIMO ISPOD KREVETA A TO ZRAČI KAO RENDGEN! Doktor otkriva kako to razara zdravlje dok spavate!

Odmah prestanite ovo da držite ispod kreveta.

Dr Slobodan Dunjić, stručnjak integrativne medicine, nedavno je na Televiziji K1 podelio važne informacije o vitaminu D, ističući najčešće greške u vezi s njim. Takođe je upozorio na potencijalno opasnu naviku koju mnogi imaju – čuvanje stvari ispod kreveta, što je, prema njegovim rečima, slično “spavanju na mašini za rendgensko zračenje”.

Dok spavamo oko osam sati dnevno, važno je ne samo osigurati udobnost kreveta već i paziti na materijale koji nas okružuju kako bismo izbegli potencijalno štetno dejstvo. Dr Dunjić naglasio je važnost korišćenja prirodnih materijala poput vune i pamuka, a takođe je upozorio na praksu čuvanja plastike ispod kreveta, posebno u modernim krevetima s sanducima za garderobu.

– Držanje vakuumirane garderobe u plastičnim kesama ispod kreveta, koje su često izrađene od nafte, može se uporediti s spavanjem na rendgen aparatu. Umesto plastike, ispod kreveta bi trebala biti samo prašina, jer ovo je prostor u kojem provodimo najviše vremena. Važno je smanjiti prisustvo materijala koji nam mogu naškoditi – istakao je dr Dunjić.

PROČITAJTE JOŠ:

Ko je Sedin Lakača sa kojim je Ilma Karahmet bila 5 godina u braku: Ambiciozan u svom profesionalnom životu

Kada je reč o odabiru dušeka i posteljine, on deli stav svog kolege, gastroenterologa prof. dr Vojislava Perišića – jeftinije je bolje. Dr Perišić je naglasio da je bolje izabrati jeftine vitamine u apoteci nego trošiti novac na skupe suplemente koji često nude kombinacije vitamina i minerala.

PROČITAJTE JOŠ:

Prijovićka otkrila kako ju je FIlip rasplakao na svakom koncertu: ”Kada čujem u slušalici da mi to kaže, gotovo, ja tu gutam knedle”

– Pravilo ‘najjeftinije je najbolje’ primenjuje se i na izbor dušeka, vitamina i minerala – zaključio je dr Dunjić, naglašavajući važnost pametnog biranja materijala koji nas okružuju, posebno u prostoru spavaće sobe.

republika.rs

PROČITAJTE JOŠ:

HAOS UŽIVO KOD JOVANE JEREMIĆ! Gost je postavio na mjesto: Ajde da neko nešto kaže sem tebe! Nije mu ostala dužna

BONUS VIDEO: