Početna Vijesti Vlasnik hotela “Jablanica“ koji je pretukao radnicu osuđen na 10 mjeseci

Vlasnik hotela “Jablanica“ koji je pretukao radnicu osuđen na 10 mjeseci

Amir Džafić (44) 1.avgusta nanio teške tjelesne povrede Enisi Klepo (28)

U Općinskom sudu u Konjicu danas je izrečena, nepravomoćna, presuda Amiru Džafiću (44), vlasniku hotela „Jablanica“ kojom je proglašen krivim za nanošenje teških tjelesnih povreda iz čl. 172. st. 1. KZ F BiH na štetu Enise Klepo (28) i osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 10 mjeseci.

Epilog je to krivičnog postupka vođenog u vezi sa događajem od 1.avgusta ove godine, kada je Džafić brutalno pretukao svoju tadašnju uposlenicu Klepo, koja je u hotelu „Jablanica“ radila kao recepcionerka. Nezadovoljna uvjetima na svojim radnom mjestu odlučila je dati otkaz i zatražiti isplatu svoje zarađene plaće.

PROČITAJTE JOŠ:

Maloljetnici se igrali puškom, jedan zadobio teške povrede: Hitno prebačen u Sarajevo

Ona je o tom događaju jučer, kada je u Općinskom sudu u Konjicu i počelo i završeno suđenje, detaljno svjedočila, potvrdivši da je tog dana imala prepirku s direktoricom hotela, Ines Džafić, inače suprugom optuženog, a koja ju je optužila za to da među uposlenicima širi nezadovoljstvo i koja je pozvala svog muža „da riješi problem“.

Kada je Džafić stigao, rekla je da je ubrzanim korakom krenuo prema njoj, da je bio ljut i razjaren te da ju je „izvadio“ iz stolice zadavši joj udarac u predjelu glave, a potom joj je u prostoru od hodnika ka bazenu iza zatvorenih vrata nanio više udaraca i upućivao joj pogrdne riječi.

-…Nakon svega, ne spavam, ne izlazim, moj život nije više isti, zahvaljujući Amiru Džafiću– rekla je Klepo u sudnici.

PROČITAJTE JOŠ:

PRONAĐENO OPROŠTAJNO PISMO MASOVNOG UBICE IZ PRAGA Policija otkrila: U njemu priznao još jedan jeziv zločin

Džafić je jučer, podsjetimo, priznao krivicu za djelo koje mu se stavlja na teret, iako se prethodno izjasnio da nije kriv. Advokat ,Nermin Karalić, koji zastupa Džafića je kazao kako je njegovom klijentu najdublje žao što je, uopće, došlo do ovoga, kao i da nije imao namjeru to učiniti te da se duboko kaje.

Uprkos priznanju krivice, jučer je proveden glavni pretres u cijelosti te su saslušani svjedoci, kao i vještaci, a prezentirani su i snimci dijela videonadzora iz hotela na kojima se vidi kako Džafić nasrće na Klepo.

U skladu s presudom, oštećena u vezi imovinskopravnog zahtjeva upućena na parnicu, a troškove krivičnog postupka dužan je izmiriti okrivljeni.

Inače, za krivično djelo – nanošenje teške tjelesne povrede zaprijećena je kazna u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

avaz.ba