Početna Vijesti Maloljetnici se igrali puškom, jedan zadobio teške povrede: Hitno prebačen u Sarajevo

Maloljetnici se igrali puškom, jedan zadobio teške povrede: Hitno prebačen u Sarajevo

Uviđaj su izvršili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, a istraga o tom incidentu se nastavlja

U incidentu sa vatrenim oružjem, koji se sinoć oko 21.25 sati dogodio u porodičnoj kući S. M. u zeničkom naselju Dolača, teške i životno ugrožavajuće povrede zadobio je maloljetni M. A. (2007.).

PROČITAJTE JOŠ:

STRAVIČNE SLIKE IZ TURSKE Auta smrskana do neprepoznatljivosti, spasioci iznose tijela! Za sada 11 mrtvih i 57 povrijeđenih (VIDEO)

Potvrdio je to Feni dežurni Operativni službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Mladića je, kazao je, nespretnim rukovanjem s puškom ranio drug i sin od vlasnika kuće, također maloljetni S. V. (2007.).

-Prema informacijama koje smo do sada prikupili, dječaci su tokom dana negdje pronašli pušku iz koje je S. V. u sobi ispalio hitac. Metak se odbio od zid te ga ranio u leđa M. A. Dječak je prvo prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Nakon toga, zbog težine povreda, prebačen je u Sarajevo. M. A. je i operisan u Sarajevu, a povrede su teške i životno ugrožavajuće – kazao je dežurni Operativni službenik MUP-a ZDK.

PROČITAJTE JOŠ:

MI SMO KRIVI ŠTO SE MIHAILO UBIO: Poruka nakon samoubistva Janjuševog brata otkriva istinu koja ledi krv u žilama! (FOTO)

Prema nezavničnim informacijama, metak je dječaka pogodio u kičmu, a usljed ranjavanja izgubio je dosta krvi. Već je na Urgentnom bloku zeničke bolnice pao u šok, a prethodno nije osjećao noge, zbog čega je hitno prebačen za Sarajevo.

Uviđaj su izvršili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, a istraga o tom incidentu se nastavlja.

PROČITAJTE JOŠ:

JANJUŠ SKOČIO NA SANDUK POKOJNOG BRATA: Iznenada prekinuta sahrana, majka morala da interveniše! (VIDEO)

FOKUS.BA