Početna Showbiz Kakvo značenje ima crni cvijet koji je Jelena Karleuša imala na grudima...

Kakvo značenje ima crni cvijet koji je Jelena Karleuša imala na grudima tokom glasanja

Taj cvet simboliše i sasvim suprotne ljudske pojave, među kojima su seks, strast, ljubav i sve ono što feng šui dekoracija smatra energijom ekspanzije, koja je poželjna u prostoru.

Jelena Karleuša se u moćnoj crnoj kombinaciji pojavila na glasanju, na Savskom vencu, a veliku pažnju privukao je cvet koji je imala na grudima, zakačen na crnu haljinu.

Cvet koji je nosila najviše liči na mak, koji je kroz istoriju i narode imao različita značenja i simbolike.

MNOGIMA JE PROMAKAO OVAJ DETALJ! Tašna koju je JK ponijela na glasanje košta kao auto: Zavrtiće vam se u glavi od cijene Šanela

Cvet maka je trajni simbol sećanja i nade, posebno u znak priznanja Oružanih snaga širom sveta. Stari Grci su mak povezivali sa obiljem i plodnošću.

Mak je postao i simbol sećanja na one koji su dali svoje živote u Prvom svetskom ratu nakon objavljivanja pesme “Na polju Flandrije” koju je napisao potpukovnik Džon Mekrej. Džon Mekrej je bio kanadski brigadni hirurg koji je lečio ranjenike nakon što su nemačke snage ispustile gas hlor, piše sajt “Moja cvećara”.

BIO JE U KOMADIMA, TIJELO SU KONCEM POVEZALI U MASU! Karleuša o Ćandi i Cecinom pozivu prije ubistva: Dreknula je na njega!

Na viktorijanskom jeziku cveća, mak je imao bogato značenje i simboliku, koja se često određivala odgovarajućom bojom maka. Crni mak koji je ponela Jelena može predstavljati i simbol zaborava.

Ipak, ovo je samo jedna strana onoga što je poznato o maku.

NAJVEĆA ISPOVIJEST JK! Zbog Ćandine smrti se zadužila kod kamataša, smjestili joj aferu sa Karićem, evo šta kaže za Duška

Taj cvet simboliše i sasvim suprotne ljudske pojave, među kojima su seks, strast, ljubav i sve ono što feng šui dekoracija smatra energijom ekspanzije, koja je poželjna u prostoru.

Prema pojedinim verovanjima, u okviru feng šuija, prisustvo cveta maka doprineće dobrom razumevanju ljudskih odnosa. Takođe, smatra se da je mak dobar onda kada treba pomiriti članove porodice.

  (Telegraf.rs)