Početna Vijesti Sladić prognozira: Možemo li očekivati snijeg za novogodišnje praznike?

Sladić prognozira: Možemo li očekivati snijeg za novogodišnje praznike?

Magistar primjenjene meteorologije i klimatologije Nedim Sladić komentarisao je trenutne vremenske prilike, te dao prognozu za naredni period. Prema njegovim riječima, teško se može očekivati da će novogodišnji praznici biti “okićeni” snijegom.

– Za sada snijeg nije u opticaju u narednih četiri do pet dana. Potpadamo pod polje visokog zračnog pritiska sa jugozapada koji se širi dalje prema istočnim dijelovima evropskog kontinenta, s njim pristiže toplija zračna masa. Ali to ne znači da će biti toplije odmah u nizinima. U pojedinim danima viša planinska područja će imati više temperature od nizina. Vraća nam se zagađenje.

Nešto malo padavina će biti oko 22., ali vrlo male količine prema trenutnim pokazateljima. Srednjoročni trendovi, s obzirom na tropske konekcije, nekog većeg pokazatelja za hladni prodor nema. Tako da me ne bi iznenadilo da i ova nova godina prođe bez bitnijeg sniježnog pokrivača, prognozirao je Sladić gostujući na N1.

ČITANA VIJEST:

ADVOKAT OTKRIO KOJA PRAVA IMA MARIJIN SIN: To je rigorozno! A ovo su uslovi koje mora da ispuni surogat – majka: Ona je dužna…

Marija Šerifović otkrila čiji DNK nosi njen sin: Otklonila sve sumnje, ovo piše u dokumentima malog Marija

source.ba