Početna Vijesti OVO JE UČITELJICA KOSTE KECMANOVIĆA! Oglasila se pet mjeseci nakon masakra: Izgovorila...

OVO JE UČITELJICA KOSTE KECMANOVIĆA! Oglasila se pet mjeseci nakon masakra: Izgovorila samo nekoliko riječi o dječaku-ubici (FOTO)

Učiteljica koja je četiri godine provela održavajući nastavu Kosti Kecmanoviću i dalje pati zbog masakra koji je on počinio.

Vesna Belavin koja je bila učiteljica dečaku-ubici Kosti Kecmanoviću mesecima je odbijala da se javi na telefonske pozive iz medija.

Kada se danas konačno javila potvrdila je za Republiku da je Kecmanović bio njen učenik.

– Da, da davno sam mu bila učiteljica – rekla je gospođa Belavin.

Iako je u septembru u SMS poruci napisala da joj posaljemo poruku na Viber budući da je na letovanju u Turskoj, ona dosad nije odgovorila na tvrdnje roditelja iz odeljenja koje je pohađao u to vreme, da je Kosta pokazivao agresuju i da su njegovi roditelji intervenisali.

Zanimalo nas je kako je uopste izgledao rad učiteljice sa njim do petog razreda osnovne škole, kao i da li je i ona doživela svojevrsni poraz kao neko ko mu je pružio osnovno znanje.

– Pitali ste me, ali ja ću vas pozdraviti sada – rekla je penzionisana učiteljica i prekinula vezu.

Iz njenog okruženja kažu da je lično dugo bila uznemirena zbog zločina svog učenika i da je patila zbog žrtava, kao i da danas prati šta se dešava sa njim.

Podsetimo, Kosta Kecmanović je 3. maja došao naoružan očevim pištoljem i municijom u svoju Osnovnu školu” Vladislav Ribnikar”. Pred kraj prvog časa upucao je dve dežurne ucenice V razreda u holu škole kao i jednog pripadnika školskog obezbedjenja. Pord toga ubio je i još jednu devojčicu u holu.

Zatim je uleteo u svoj razred i pucao u drugare. Usmrtio je šestoro dece, petoro ranio kao i nastavnicu istorije.

Kecmanović se od tog dana nalazi na posmatranju u Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu.

  republika.rs