Početna Vijesti Ovo je osumnjičeni za ubistvo inspektora: Kako je uopće bio na slobodi?

Ovo je osumnjičeni za ubistvo inspektora: Kako je uopće bio na slobodi?

Kokanoviću je presudu izrekao Osnovni sud u Brčkom krajem decembra prošle godine

Nikola Kokanović (21) iz Brčkog, sin narodnog poslanika i člana Socijalističke partije Zorana Kokanovića koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu policijskog inspektora Nenada Markovića u Bijeljini, nepravosnažno je osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora jer je podstrekavao druge na podmetanje požara i eksplozije u Brčkom.

Kokanoviću je presudu izrekao Osnovni sud u Brčkom krajem decembra prošle godine.

-preview.jpg” alt=”” width=”660″ height=”350″ class=”alignnone size-full wp-image-471950″ />

Radilo se o paljevini automobila “kia sporage”, vlasništvo zastupnika u Skupštini Brčko distrikta Uroša Vojnovića i bacanju bombe na kafić “Dos Manos” u Brčkom, te nedozvoljeno posjedovanje oružja. U presudi se navodilo da je Kokanović podstrekavao druge na izazivanje opšte opasnosti podmetanjem požara i eksplozije.

Prvo je podstrekao N.T. da, za novac, podmetne požar na automobilu zastupnika u Skupštini Distrikta Uroša Vojnovića. Trifković je na to pristao i Kokanović ga je odvezao do Vojnovićeve kuće i pokazao mu vozilo koje će zapaliti. N.T. je 29. maja 2021. oko dva sata iza ponoći, držeći u ruci plastičnu flašu napunjenu benzinom, prišao vozilu koje je bilo parkirano na trotoaru ispred dvorišta porodične kuće Vojnovića, a zatim posipanjem te zapaljive tečnosti i otvorenim plamenom izazvao požar koji je potpuno uništio Vojnovićev automobil, prenosi Raport.

Istom presudom Kokanović je osuđen i za podstrekavanje maloljetnika da baci bombu na kafe bar ”Dos Manos” u naselju Kolobara 17. avgusta 2021. godine. Oslobođen je optužbe za podstrekavanje na paljevinu automobila Milenka Perendije.

Inače, Kokanović je i prije toga dolazio u sukob sa zakonom.

U aprilu 2019. hapšen je zajedno sa još 10 osoba u akciji Granične policije BiH ”Marakan” zbog sumnje da su učestvovali u krijumčarenju 140 migranata, piše ATV. U avgustu 2018. Kokanović je napadnut ispred kafića, kada su dvije osobe polupale njegov ”porše kajen”.

Depo.ba