Početna Vijesti UHAPŠEN MUŠKARAC U SLUČAJU UBISTVA TUPACA?

UHAPŠEN MUŠKARAC U SLUČAJU UBISTVA TUPACA?

Američka policija uhapsila je muškarca u slučaju ubistva Tupaca Shakura iz 1996. godine, objavio je Associated Press.

Hip-hop ikona ubijena je 1996. godine pucnjavom iz automobila. Tada je imao 25 godina. U petak ujutro uhapšen je Duane Keffe D Davis, no zasad nije jasno po kojoj optužnici.

Davis je otprije poznat istražiteljima jer je ranije priznao da je bio u Cadillacu iz kojeg je pucano na Shakura. Sebe je opisivao kao jedan od posljednjih svjedoka pucnjave. Hapšenje je obavljeno dva mjeseca nakon što je policija iz Las Vegasa pretresla dom njegove supruge u susjednom Hendersonu, a tražila je predmete “koji se tiču ubojstva Tupaca Shakura”.

Policija je objavila kako je tada uzela više računala, mobitela, hard diskove, časopis Vibe sa Shakurom na naslovnici, nekoliko metaka, fotografije i Davisove memoare pod nazivom Compton Street Legend.

Shakur je ubijen 7. septembra 1996. godine. Bio je u BMW-u koji je vozio osnivač Death Row Recordsa Marion Suge Knight. Dok su čekali na semaforu, pokraj njih se zaustavio bijeli Cadillac i počela je pucnjava u kojoj je Shakur više puta pogođen. Preminuo je sedmicu dana kasnije.

Shakurov četvrti album All Eyez On Me u tom je trenutku bio na vrhu ljestvice te je prodano oko pet milijuna njegovih primjeraka. U vrijeme ubojstva bio je u svađi s muzičkim rivalom Biggiejem Smallsom, poznatim kao Notorious B.I.G, koji je smrtno stradao.

(Index/ I.S.)