Početna Vijesti Esad ef. Mahmutović 20 god. svako jutro učio istu dovu, u subotu...

Esad ef. Mahmutović 20 god. svako jutro učio istu dovu, u subotu je nije proučio i onda je saznao za smrt svog sina

Prije tri dana, tragična vijest potresla je cijeli Sandžak. Naime, Jahja Mahmutović, mladić iz Sjenice, u dobi od svega 17 godina, izgubio je svoj mladi život utopivši se na Velikoj plaži u Ulcinju. Jahja je bio učenik medrese, a njegova prerana smrt ostavila je dubok trag tuge u srcima mnogih.

Riječi njegovog oca, efendije Mahmutovića, bolno odzvanjaju i podsjećaju nas na važnost svakodnevne molitve i povezanosti s vjerom. Na Instagram stranici “Vrata Sreće” prenesena je izjava Edina Latovića, u kojoj efendija Mahmutović izražava svoju duboku vjeru i žaljenje zbog gubitka svog sina.

Kaže naš hafiz Esad Mahmutović: “Svako jutro nakon sabah namaza sam učio dovu Allahu da me sačuva od iskušenja iznenadne smrti, i to tako zadnjih 20 godina. Jedino sam jutros zaboravio da je proučim, i baš danas se moj sin Jahja vratio svome Gospodaru.”

Ove riječi govore o dubokoj vjeri i snazi duha koja je pratila efendiju Mahmutovića kroz godine. Iako se suočava s neopisivim gubitkom svog sina, njegova vjera i iskustvo podsjećaju nas na važnost molitve i povezanosti s vjerom u svakodnevnom životu.

Gubitak Jahje Mahmutovića podsjeća nas na krhkost života i važnost brige o sebi i svojim najmilijima. Neka Jahja počiva u miru, a njegova obitelj i zajednica nađu utjehu u vjeri i podršci jedni drugima u ovim teškim trenucima.