Početna Vijesti Preko puta pekare u kojoj je Mersud ubio Aidu je stajala policijska...

Preko puta pekare u kojoj je Mersud ubio Aidu je stajala policijska patrola, ni to ga nije uplašilo da odustane od zločina

Nedaleko od samog centra Zavidovića, u pekari gdje je bila zaposlena, u ulici “Zlatnih ljiljana”, Mersud Halilčević je sinoć nešto poslije 21:00 sat iz vatrenog oružja ubio Aidu Dendić, pa sebe.

Ekipa Ekskluziva.ba portala se nedugo nakon zločina našla na licu mjesta odakle donosimo informacije koje smo saznali.

Iako su se sinoć na licu mjesta, gdje je bio novinar Ekskluziva.ba portala, a gdje se okupio veliki broj mještana Zavidovića, mogle čuti nezvanične priče kako su njih dvoje bili u vezi, ovu informaciju ne možemo tvrditi sa sigurnošću, budući da još uvijek nismo dobili potvrdu od policijskih organa. Očevidac koji se našao na autopraonici, preko puta pekare, za Ekskluzivu je opisao šta je vidio:

Tu na praonici smo pili kafu kod kafe aparata. Ubica je došao automobilom pred pekaru, međutim on je u tom momentu izgledao kao svaki drugi kupac koji dolazi tu. Iz našeg profila gdje smo stajali nismo vidjeli oružje. Preko puta pekare je tu već bio automobil policije, tu im je često odredište radi kontrola i jer je naseljeno mjesto. Čulo se nekoliko pucanja, ali nama ovdje to u tom trenutku je zvučalo kao kad pucaju petarde, moguće jer se sve odigralo u prostoriji gdje se sprema hrana, a koja je zavučenija, ne odmah izložena gdje i prostor gdje se prodaje u pekari. Policajac je očigledno shvatio da su u pitanju pucnji, pa je istrčao iz automobila i otišao u pekaru, a potom opet dotrčao do vozila, upalio rotaciju i alarmirao policijske snage. Ubrzo je došlo nekoliko policijskih auta i hitna pomoć. Njega očigledno ni automobil policije koji je tu stajao nije uplašio da odustane od svega što je naumio, a to je svega deset koraka od pekare – kazao je očevidac za Ekskluziva.ba portal.

Kako je za Ekskluzivu potvrđeno i žrtva i ubica imaju po jedan brak iza sebe. Oboje su u prethodnim brakovima stekli po dvoje djece. Aida je dugi niz godina radila na mjestu prodavača u pekari, dok se Mersud odnedavno zaposlio kao kuhar u jednom restoranu. Bio je lovac i posjedovao je vatreno oružje.

Ponavljamo, informaciju da su Aida i Mersud bili u ljubavnoj vezi ne možemo navesti kao zvaničnu, jer još uvijek nije potvrđena od strane policijskih organa, a kao takva, ukoliko se utvrdi da je netačna, mogla bi naštetiti članovima porodice nastradale.