Početna Vijesti Policija o zločinu u Zavidovićima: S lovačkom puškom došao u pekaru i...

Policija o zločinu u Zavidovićima: S lovačkom puškom došao u pekaru i ubio radnicu pa sebe

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona se oglasilo povodom ubistva i samoubistva koje se dogodilo u Zavidovićima.

Otkrili su da je napadač koristio lovačku pušku.

Na samom početku izjave, iz policije su ponovili informacije koje su javnosti bile poznate od ranije, a to je da je policiji prijavljena pucnjava sinoć u 21:15 sati u pekari u ulici Zlatnih ljiljana u Zavidovićima.

Navode kako su prilikom dolaska na mjesto pucnjave, zatekli beživotno tijelo muškarca i žene.

“Lice mjesta događaja je obezbijeđeno, te je o svemu upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama”, navedeno je.

Uporednim radnjama je utvrđeno da su identiteti stradalih D.A., rođena 1990. godine, iz Zavidovića i H.M., rođen 1978. godine, iz Zavidovića.

Dalje su kroz razgovore sa svjedocima utvrdili da je H. M. upucao D. A. iz lovačke puške, a zatim pucao i u sebe.

“Preliminarno je utvrđeno da je lice H. M. neposredno prije upotrebe vatrenog oružja, došlo u objekat pekare sa sobom noseći vatreno oružje – lovačku pušku, nakon čega je upotrijebilo oružje pucajući u pravcu D. A., koja je bila za prodajnim pultom pekare, nanijevši joj tom prilikom smrtonosne povrede.

Neposredno nakon toga, H.M. je u istom objektu upotrebom istog oružja sebe lišio života”, naveli su.

Tijela stradalih su, po nalogu dežurnog tužioca, prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica gdje će u narednom periodu biti izvršena obdukcija tijela.

Nastavljaju se aktivnosti policijskih službenika na utvrđivanju motiva izvršenja ovog krivičnog djela, kao i na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti pod kojim je isto izvršeno.

Izvor: Klix