Početna Vijesti Ekskluziva.ba saznaje: Mersud u Aidu ispucao šest metaka, pokušao ubiti i njenog...

Ekskluziva.ba saznaje: Mersud u Aidu ispucao šest metaka, pokušao ubiti i njenog kolegu pekara, on mu uspio pobjeći

Sinoć nešto poslije 21:00 sati u Zavidovićima je došlo do ubistva i samoubistva. Mersud Halilčević je ušao u pekaru u ulici “Zlatnih ljiljana”, gdje je radila Aida Dendić, iz vatrenog oružja je ubio, a potom život oduzeo i sebi. Kako saznaje Ekskluziva.ba portal, ubica je pokušao ubiti i Aidinog kolegu pekara, ali mu je on uspio pobjeći i za dlaku se spasiti.

Iako su se sinoć na licu mjesta, gdje je bio novinar Ekskluziva.ba portala, a gdje se okupio veliki broj mještana Zavidovića, mogle čuti nezvanične priče kako su njih dvoje bili u vezi, ovu informaciju ne možemo tvrditi sa sigurnošću, budući da još uvijek nismo dobili potvrdu od policijskih organa u kakvom su zaista odnosu bili.

Kako je za Ekskluzivu potvrđeno i žrtva i ubica imaju po jedan brak iza sebe. Oboje su u prethodnim brakovima stekli po dvoje djece. Aida je dugi niz godina radila na mjestu prodavača u pekari, dok se Mersud odnedavno zaposlio kao kuhar u jednom restoranu. Bio je lovac i posjedovao je vatreno oružje. Kako Ekskluziva.ba portal saznaje, Mersud se svojim automobilom dovezao pred pekaru i parkirao na samom ulazu.

Ubicu u zloj namjeri nije preplašila ni policijska patrola koja se nalazila preko puta pekare, a koja inače često stoji na ovom dijelu prometne ceste. Kako se dalo vidjeti sa lica mjesta, do samog ubistva nije došlo u prodajnom dijelu pekare, koji se vidi spolja.

Žrtva je u tom momentu bila u drugoj prostoriji, vjerovatno gdje se sprema hrana, a gdje je ubica ušao i počinio zločin. Kako saznaje Ekskluziva.ba portal Mersud je u Aidu ispalio šest metaka. Kako smo dalje saznali, on je pokušao ubiti i još jednog radnika pekare, koji je bio s Aidom u smjeni, ali na svu sreću nije ga pogodio. Mersud je potom pucao u sebe.

Kada je shvatio da se nekoliko metara od njega čuju zapravo pucnji, policajac koji se nalazio preko puta pekare u službenom vozilu je kako saznaje Ekskluziva.ba portal, odmah otišao u istu, ali je već bilo kasno da se spriječi tragedija. Alarmirao je svoje kolege, a ubrzo su na lice mjesta došle brojne policijske patrole i vozilo Hitne pomoći. Zdravstveni radnici su na licu mjesta konstatovali smrt tragično stradale Aide i ubice Mersuda. Inače, očevidci koji su se nalazili na autopraonici preko puta pekare su za Ekskluzivu ispričali kako se po Mersudovom dolasku nije moglo zaključiti da nosi oružje sa sobom, a i da su sami pucnji zvučali kao petarde, vjerovatno jer je prostorija zavučenija od samog izložbenog prostora.

Ekskluziva.ba