Početna Vijesti Supruga hrvatskog reprezentativca: Zamalo me ubio, tukao me pred našim djetetom od...

Supruga hrvatskog reprezentativca: Zamalo me ubio, tukao me pred našim djetetom od devet mjeseci

Cijela desna strana mi je natečena, udarao me po cijelom tijelu, leđima, kukovima, rekla je

Neslužbene informacije koje su se sinoć iznosile o tome da je Denis Buntić (41), poznati rukometaš i nekadašnji član rukometne reprezentacije Hrvatske, koji se sumnjiči za nasilje u porodici i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, pušten na slobodu, potvrdila je njegova supruga, Klara Buntić.

Za odluku Općinskog suda u Ljubuškog kojom je odbijen pritvor njenom mužu saznala je sinoć i od tada je u šoku, u nevjerici, ali i u strahu. Ne može, kako je rekla za portal “Avaza”, doći sebi.

Buntić neposredno prije premlaćivanja supruge
Tukao je pred devetomjesečnom bebom

On je sada na slobodi, a umalo me nije ubio…Jer, da me nastavio tući, vjerovatno ne bih bila živa, a tukao me pred našim djetetom od devet mjeseci – kroz suze nam je govorila Klara.
Iako je, priznala je, i ranije bio nasilan i fizički je zlostavljao, ipak, u petak je prvi put smogla snage da ga prijavi.

Nasrnuo je na nju u alkoholiziranom stanju, a postoji, rekla nam je, i snimak gdje se sve čuje, od toga kako je udara do toga gdje ga ona moli da je pusti.

U jednom trenutku sam se predala i rekla sam: “Bože, u ruke tvoje, ja ovdje ne mogu ništa”. Zamislite, on ima 160 kila, ja 50 i koju, nemoguće se odbraniti. Sijevalo mi je u glavi koliko su to jaki udarci bili… Cijela desna strana mi je natečena, udarao me po cijelom tijelu, leđima, kukovima… Nisu mi konstatirane teške tjelesne povrede, nemam ništa slomljeno, ali da je nastavio mogao me ubiti. Stalno mi je govorio: “Izlazi”, a pri tome me je držao za glavu. Tek u jednom trenutku se okrenuo i ja sam uspjela otvoriti balkonska vrata i uspjela pobjeći – plačući nam je ispričala.

Policiju je pozvala nakon što je zaprijetio da će ubiti njenog brata, jer mu je rekla da će ga pozvati.

Čuo se pucanj iz kuće

U jednom trenutku se čuo pucanj iz kuće. Odsjekle su mi se noge, mislila sam da je ubio naše dijete i samo sam se ukopala – jecajući nam priča.
Policija je, kazala nam je, došla prilično brzo, ali šokantno je, kako je ustvrdila da je on u policijsku stanicu otišao svojim automobilom.

Ne znam je li ga se boje, šta li već… Čak, bio je začuđen, što je, uopće, ostao pritvoren i tih dan, dva… Zamislite, arsenal oružja mu je nađen. Nisam smjela progovoriti o tome. Živjela sam pod prijetnjama, manipulacijama… trpjela nasilje, koje se ponavljalo. Nikad ga nisam prijavila, jer sam bila mazlum koji ga voli, uvijek sam mu davala šansu, ali kad sam vidjela da me pokušao doslovno ubiti odlučila sam prijaviti – kazala nam je ona.
“Kumovale porodično-prijateljske veze”
Iako je postupajuća tužiteljica Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, kako nam je kazala, učinila sve, ipak, Klara je uvjerena da su takvoj sudskoj odluci “kumovale porodično-prijateljske veze”.

Činjenica je da njegova majka radi u Sudu u Ljubuškom i uvjerena sam da je bilo utjecaja. Cijela BiH, cijela Hrvatska je objavila da me pretukao, da mu je nađen arsenal oružja, javnost je uz mene, ali nisu oni koji su trebali biti. Jedno ubistvo, drugo, treće, do kada ćemo brojati. Gradačac, Nizama, zar se to zaboravilo – na kraju je poručila Klara Buntić.
Iz Tužilaštva ZHK nam je potvrđeno da je odbijen prijedlog za određivanje pritvora prema D.B. te da su određene mjere, ali koje, nisu mogli kazati, budući da, kako su naveli sudsko rješenje u pisanoj formi, još nisu dobili.

Izvor: Avaz