Početna Vijesti Otkriveni strašni detalji o tijelu mosntruma iz Gradačca: Da li je konačno...

Otkriveni strašni detalji o tijelu mosntruma iz Gradačca: Da li je konačno sahranjen?

– S obzirom na to da pokojnik ima žive srodnike potrebna je njihova saglasnost da bi se tijelo ukopalo čak i o trošku države – rekao je Latifagić

Tijelo trostrukog ubice Nermina Sulejmanovića, koji je prije više od mjesec dana počinio monstruozni zločin u Gradačcu i dalje se nalazi u Komemorativnom centru u Tuzli jer do danas još niko nije podnio zahtjev za njegovo preuzimanje, preosi Telegraf.

Direktor Komemorativnog centra u Tuzli Faruk Latifagić rekao je da Gradska uprava iz Gradačca čeka da Nerminov otac da saglasnost, kako bi tijelo bilo ukopano.

– S obzirom na to da pokojnik ima žive srodnike potrebna je njihova saglasnost da bi se tijelo ukopalo čak i o trošku države – rekao je Latifagić.

Na pitanje da li su stupili u kontakt sa Nerminovim ocem, Latifagić kaže da je za to zadužena opština u kojoj je Sulejmanović bio prijavljen.

– Da je otac želio da ga sahrani, on bi to učinio – rekao je on.

Latifagić dodaje da je standardna procedura da se tijelo pokojnika u mrtvačnici drži najviše tri dana, ali da sve zavisi od situacije.

– Što se nas tiče, mi imamo specijalizovane hladnjače u kojima tijelo može dugo da stoji. Imamo neka tijela koja su ovdje i duže od dvije godine. U pitanju su neki migranti koji još uvijek nisu identifikovani. Sva tijela smještena su u specijalizovane limene sanduke koji su zatvoreni i što se nas tiče sve je urađeno po propisima – objašnjava Latifagić.

(DEPO PORTAL/af)