Početna Vijesti Užas u Istri: Nakon udara u stablo, u vozilu izgorjela braća od...

Užas u Istri: Nakon udara u stablo, u vozilu izgorjela braća od 12 i 19 godina?

Dvije osobe poginule su u teškoj saobraćajnoj nesreći jučer popodne na lokalnoj cesti na području Lupoglava u Istri.

Živote su izgubila dvojica braće od 12 i 19 godina, rekli su stanovnici Lupoglava za Index.

Policija informaciju nije ni potvrdila ni demantovala. Kazali su tek da provjeravaju i da će obdukcija biti u ponedjeljak.

Nesreća se dogodila u petak oko 17.45 na lokalnoj cesti od naselja Brest pod Učkom prema Lupoglavu, kada je vozač automobila “renault clio”, pulske registracije, prešao na lijevu stranu i udario u stablo uz rub kolovoza.

Auto udarilo u stablo pa se zapalilo

Nakon što se automobil odbio od stabla, sletio je niz padinu i zapalio se. U potpunosti je izgorio, a u njemu su pronađena tijela dvije osobe.

– Još uvijek se utvrđuje identitet zato što, s obzirom na stanje u kojima su bila izgorena tijela, nije moguće vizualno prepoznavanje. Auto je policija izvukla i nalazi se u dvorištu policijske stanice Pazin zato što je državna otužiteljica naložila vještačenje vozila – rekli su Indexu iz PU istarske.

Dodali su da su i oni čuli od mještana da se radi o dva brata, no da to još ne mogu potvrditi.

Šef vatrogasaca: Vidjeli smo tijela tek kad smo ugasili vatru

Komandir JVP-a Pazin Vjekoslav Valenta za Index je ispričao kakav su prizor zatekli izlaskom na teren.

– Dojava je bila u 17.48 i odmah se podiglo vozilo s grupom vatrogasaca koji su na mjesto događaja došli u 18.05 te su s kolegama iz DVD-a Lupoglav odmah počeli s gašenjem zapaljenog automobila. Automobil je bio u razbuktaloj fazi i tek kasnije, kada su vatrogasci došli do mogućnosti da izvrše kontrolu, uvidjeli su da se u automobilu nalaze tijela smrtno stradalih – rekao je Valenta.

Obavijestili su policiju i hitnu pomoć koja je već bila na terenu te je onda policija započela s uviđajem.

– Radilo se o požaru u potpuno razbuktaloj fazi i u početku nismo ništa vidjeli. Kako se vatra počela smanjivati, vatrogasci su počeli uviđati obrise i da se nešto u automobilu nalazi. Kada se vatra ugasila, bilo je jasno da se unutra nalaze dva tijela – rekao je Valenta za Index.

Avaz.ba