Početna Zanimljivosti MAJČINOM BIVŠEM DEČKU DA ISPLANIRA BEG IZ ZATVORA Sve su detaljno osmislili,...

MAJČINOM BIVŠEM DEČKU DA ISPLANIRA BEG IZ ZATVORA Sve su detaljno osmislili, a onda je plan propao zbog bizarnog razloga

U sudu u Beču danas je održano suđenje 18-godišnjem mladiću koji se tereti da je avgusta, 2023. godine pomogao pri pokušaju bega 38-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, koji u Austriji čeka izručenje BiH gde ga terete za dvostruko ubistvo.

Kako se moglo danas čuti, majka ovog 18-godišnjaka je nekada bila u vezi sa zatvorenikom, i oni su skovali plan njegovog bega iz zatvora St. Pölten, gde se tada nalazio.

PROČITAJTE JOŠ:

Haris Džinović saznao ko je fudbaler s kojim ga je varala Melina: Potvrđen razlog pjevačevog kraha braka

Mladić je danas osuđen uslovno na 15 meseci zatvora, od kojih pet mora obavezno da odsluži.

Inače, kako prenose mediji, reč je o pokušaju bega, jer je plan propao u poslednjoj sekundi. Naime, mladić je došao pred zatvor, prebacio konopac preko zida zatvora, a zatim se odvezao. I možda bi sve i uspelo da konopac, kojim se zatvorenik pokušao popeti uz zid, nije pukao! Tako je ceo plan osujećen, a zatvorenik je prebačen u novi zatvor, sa maksimalnim obezbeđenjem.

Mladić je danas priznao da ga je zatvorenik, bivši partner njegove majke nazvao i predložio mu ovaj plan, na šta je on pristao:

“Bio sam glup i naivan. Nadao sam se da će me platiti za to”, rekao je danas ovaj mladić na suđenju.

PROČITAJTE JOŠ:

TIKTOK ZVIJEZDA PREMINULA U 22. GODINI: Pokosila je teška bolest, a sve je počelo od bolova u leđima

U sve to se umešala i predsedavajuća sutkinja, koja ga je pitala:”Da li si znao kome pomažeš? Da li si znao zbog čega je on u zatvoru? On čeka izručenje BiH jer se sumnjiči za dvostruko ubistvo”, rekla mu je, još jednom naglašavajući da je pokušao da pomogne dvostrukom ubici.

Inače, na austrijskom sudu treba da se pojavi i zatvorenik koji je pokušao da pobegne, ali njegovo suđenje je odloženo do maja meseca. Trenutno se nalazi u zatvoru Stein gde su smešteni okoreli kriminalci i ubice.

Kurir.rs/Nezavisne novine

BONUS VIDEO: