Početna Vijesti TIKTOK ZVIJEZDA PREMINULA U 22. GODINI: Pokosila je teška bolest, a sve...

TIKTOK ZVIJEZDA PREMINULA U 22. GODINI: Pokosila je teška bolest, a sve je počelo od bolova u leđima

TikTok zvijezda Lija Smit preminula je u 22. godini nakon petogodišnje borbe sa rakom kostiju.

Zvezda društvenih medija, iz Liverpula, prikupila je preko 506.000 pratilaca nakon što je dokumentovala svoj put liječenja na mreži.

PROČITAJTE JOŠ:

MARKO MILJKOVIĆ NA METI VANDALA! Izgrebali mu auto u garaži, bijesan kao ris se oglasio: Imao je jasnu poruku za počinioce! (FOTO)

Lijina porodica saopštila je da je juče ujutru, 11. marta, preminula od Juingovog sarkoma, izuzetno retkog karcinoma koji pogađa meko tkivo i kosti, piše Daily Mail.

U emotivnom video snimku objavljenom na njenoj stranici, njen dečko Endru je rekao pratiocima da je Lija preminula u 11:30 juče ujutro, 11. marta.

– Samo želim da se zahvalim svima. Svi vaši komentari su pomogli. Zapravo ih je sve pročitala – rekao je Endru, pa nastavio:

– A svako ko je ikada rekao nešto lijepo, to znači više nego što shvatate.

Svima će nam nedostajati Lija i postaraćemo se da je nikada ne zaboravimo. Želim da vidim kako svi govore o Liji i koliko je ona nevjerovatna i koliko je svima pomogla – rekao je on.

Koleginica, TikTok zvijezda, Kejti Bejli je prokomentarisala: “Leah je bila tako lijepa osoba iznutra i spolja! Ona nikada neće biti zaboravljena! Počivaj u miru.”

Juče je Lijina majka Viki otkrila da je zvijezda premještena u njegu za kraj života i da je bila “tako mirna”.

Rekla je: “[Lija] izgleda prelijepo kao i uvijek i samo smo zahvalni što možemo da budemo pored njenog kreveta i da je držimo za ruku da je utešimo kroz to.”

Liji je dijagnostikovan rak u oktobru 2019. nakon što se žalila na stalni bol u leđima.

Rekla je za Liverpool Echo 2020.:

– Imala sam jako jake bolove u leđima 10 mjeseci. Bilo je konstantno, tada sam izgubi”- sav osjećaj u lijevoj nozi i znala sam da nešto definitivno nije u redu.

– Želela sam da pokrenem TikTok da bih izrazila svoje putovanje i pokazala ljudima svoj život sa rakom – uspone i padove. Ljudi to apsolutno vole – rekla je Lija tada.

PROČITAJTE JOŠ:

Haris Džinović saznao ko je fudbaler s kojim ga je varala Melina: Potvrđen razlog pjevačevog kraha braka

Podsjetimo, Juingov sarkom – Nazvan po doktoru (James Ewing) koji je prvi opisao ovu vrstu raka kostiju, Juingov sarkom obuhvata mnogo različitih tumora, koji imaju slične kvalitete i za koje se vjeruje da počinju u istim tipovima ćelija.

Ovi tumori se mogu formirati u kostima i okolnim mekim tkivima. Juingov sarkom najčešće raste u kukovima, rebrima i lopaticama. ili na dugim kostima kao što su noge.

(Kurir.rs/ Telegraf/ L. S)

BONUS VIDEO: