Početna Vijesti Zločin koji je potresao Sandžak: Otac osumnjičenog za ubistvo Nusreta Destanovića detaljno...

Zločin koji je potresao Sandžak: Otac osumnjičenog za ubistvo Nusreta Destanovića detaljno o bjekstvu sina Seada

U sjeni tragičnog događaja koji je potresao Sandžak, Sandžakdanas.rs je razgovarao sa Selimom Zečević-Ahmetovićem, ocem glavnog osumnjičenog za ubistvo dvadesetosmogodišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina.

U velikoj policijskoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u Novom Pazaru uhapšene su tri osobe povezane s ovim slučajem, a Selimov sin, Sead, nalazi se u bijegu.

PROČITAJTE JOŠ:

SLUČAJ KOJI JE POTRESAO REGION/ Ove poruke su izazvale ubistvo u Sandžaku, pogledajte šta je ubica pisao i najavljivao (Foto)

Među uhapšenima su Emrah Džanković (18) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saučesništvu, Elvis Hrnjak (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, i Rijalda Haci (27) iz Sjenice, uhapšena zbog neprijavljivanja pripreme krivičnog djela.

Selim Zečević, otac glavnog osumnjičenog za ubistvo Nusreta Destanovića, Seada Zečevića, obratio se Redakciji Sandžak Danas i odgovorio na nekoliko pitanja koja muče cijeli Sandžak povodom ovog surovog ubistva.

“Prvo, dozvolite mi da razjasnim moje prezime; poznat sam kao Selim Zečević zbog moje karijere u muzici, ali moje pravo prezime je Ahmetović. Što se tiče mog sina, moram reći da sam duboko razočaran. Znam da sam odgojio sina da bude pošten i da živi pošteno, ali odnosi između nas nisu bili najbolji, već tri godine nisam imao nikakav kontakt sa njim. Kad sam saznao za nestanak Nusreta, slutio sam najgore”, rekao je on.

Također, odgovorio je kako je saznao za ubistvo.

“Rođak Elvis Hrnjak mi je javio da je moj sin doveo sporni automobil kod njega. Odmah sam krenuo do Elvisa i zajedno smo pozvali saobraćajnu policiju. Bio sam šokiran i tužan, ali nisam oklijevao da sarađujem s policijom”, istakao je.

PROČITAJTE JOŠ:

“Jedan će od nas biti pod crnom zemljom”: Objavljen snimak koji otkriva nove detalje ubistva Nusreta

Detaljnije je pojasnio kako je prijavio Policijskoj upravi Novi Pazar

“Rođak Elvis Hrnjak, koji živi na novopazarskom naselju Hadžet, i kod kojeg je moj sin dovezao sporni Golf IV, automobil Nusreta Destanovića, vjerovatno nakon izvršenog zločina, obavijestio me je da je automobil kod njega. Odmah sam upalio automobil i otišao do Elvisa, gdje smo odmah pozvali patrolu saobraćajne policije. Dežurni saobraćajci, u koordinaciji s nama, utvrdili su čije je vozilo. Ta patrola saobraćajne policije bila je izuzetno profesionalna i operativna. Nakon toga, lično sam otišao i doveo dežurne inspektore da preuzmu dalju istragu”, kazao je.

Na pitanje koliko dugo je Sead bio kod Elvisa, i da li je tačno da mu je Elvis pomogao da pobjegne, rekao je sljedeće:

“Ne mogu komentarisati detalje, ali ne odobravam Elvisove postupke. Moj fokus bio je da pomognem policiji u istrazi. Ovaj zločin mora biti adekvatno sankcionisan”, kazao je.

Rekao je i sljedeće:

“Svakako nisam pristalica onoga što je Elvis uradio i što ga je primio u kuću. Ne znam ništa o spaljivanju odjeće. Što se tiče ostalih pitanja, radije bih ih prešutio, jer pravosudni organi trebaju to riješiti. Ovakav strašan zločin mora biti sankcionisan. Kao otac, osjećam se poniženo, ali jedino što sam mogao, to sam i uradio – prijavio sam policiji”.

U cijeli slučaj uvučen je sestrić, osamnaestogodišnji Emrah Džanković iz Kamešnice.

“Veoma mi je teško zbog toga. Emrah je još uvijek dijete i da ga Sead uvuče u ovako nešto… To mi je dodatno slomilo srce. Nemam riječi.”

Podsjećamo, prema informacijama iz policije, sumnja se da su E. Dž. i Sead Ž., poznat i kao Ahmetović, u saizvršilaštvu nanijeli smrtne povrede Nusretu Destanoviću koristeći oštar predmet.

Incident se dogodio 8. februara ove godine, a tijelo nesretnog mladića je pronađeno u napuštenom bunaru u selu Međugorje u okolini Sjenice.

N1

PROČITAJTE JOŠ:

Majka Fatime Karić završila u bolnici: Bila poludjela, hjela se i ubiti, nisam mogla gledati laži, sramotu (Video)

BONUS VIDEO: