Početna Vijesti SLUČAJ KOJI JE POTRESAO REGION/ Ove poruke su izazvale ubistvo u Sandžaku,...

SLUČAJ KOJI JE POTRESAO REGION/ Ove poruke su izazvale ubistvo u Sandžaku, pogledajte šta je ubica pisao i najavljivao (Foto)

Na Pešteru se dogodila tragedija koja je potresla cijeli Balkan. Nusret Destanović, muškarac srednjih godina, pronađen je mrtav u bunaru, a naknadna istraga otkrila je mračnu priču.

Prema policijskom izvještaju, glavni osumnjičeni za ubistvo Nusreta je Sead Z., bivši suprug Rijalde H., s kojom je žrtva, kako se navodi, bila u emotivnoj vezi.

PROČITAJTE JOŠ:

“Jedan će od nas biti pod crnom zemljom”: Objavljen snimak koji otkriva nove detalje ubistva Nusreta

Došli smo u posjed jezive prepiske u kojoj ubica prijeti Rijaldi H. Napominjemo da su poruke nastale znatno ranije, kada je Rijalda H. bila u svađi sa Seadom Z. Također, imamo dokaze da su u noći ubistva Rijalda H. i Sead Z. bili zajedno u jednom restoranu u Novom Pazaru. O ovoj situaciji pisat ćemo drugom prilikom.– Pogledajte jezive poruke:

‘Jedno od vas će otići pod crnu zemlju’,” napisao je S.Z. “Ali zadnji se najslađe smije. Vjeruj mi. Vidjet ćeš šta ću uraditi,” nastavio je, na šta mu je Rijalda H. odgovorila: “Marš bre.”

“Je** mi Nusret Aminu. Jedno od vas dvoje će otići pod crnu zemlju,” insistirao je Sead Z., a Rijalda H. je uzvratila: “Neka ti je** Mujesiru. Bit ćeš svjedok kad te pozovem na kameru. Neka je** slobodno,” napisao je S.Z.

Istraga sugerira da je Nusret bio namamljen u zamku porukom poslanom s njenog telefona, koju, sumnja se, nije ona poslala. Imao je 22 uboda nožem. Na kraju je zaklan i bačen u bunar.

Nusret, vjerujući da ide na sastanak s njom, zapravo je upao u zamku. Na dogovorenom mjestu, umjesto nje, dočekala ga je grupa muškaraca. Prema izjavama svjedoka i dokazima prikupljenim tokom istrage, Nusret je brutalno pretučen prije nego što je njegovo tijelo bačeno u bunar.

(DEPO PORTAL/mm; Foto: Sandžak Danas)