Početna Vijesti Konobar našao novčanik sa 1.000 evra: Za 16 godina rada nalazio novac,...

Konobar našao novčanik sa 1.000 evra: Za 16 godina rada nalazio novac, telefone i nikad ga niko počastio nije

Dok je raspremao sto kad su gosti platili i otišli, Milan Đorđević je u separeu, prvog dana februara pronašao novčanik sa ličnim dokumentima i 970 evra * Ne treba mi tuđe, kaže Milan

Milan Đorđević, konobar u kafani u Bujanovcu, je heroj i simbol poštenja u ovoj godini.

PROČITAJTE JOŠ:

Sašu trovali mjesecima! Stalno bio pospan – Otkriveni svi detalji svirepog ubistva

Dok je raspremao sto kad su gosti platili i otišli, u separeu je prvog dana februara pronašao novčanik sa ličnim dokumentima i 970 evra.

– Stavio sam novčanik u šank. Nakon sat ili dva, došao je čovek da pita da li smo možda pronašli novčanik – priča Milan za Bujanovačke.
“Oaza” je klasična gradska kafanica sa kariranim stolnjacima, u koju celog dana svraćaju gosti, poznata na jugu Srbije po dobroj hrani i ljubaznom osoblju.

Milan je tipična bečka škola konobara koja odstupa od lokalne sredine, sa leptir mašnom i manirima, koji ne čeka da naručite piće već sam doliva gde treba, tih i nenametljiv.

Kada se gost vratio po novčanik, nije imao dilemu:

PROČITAJTE JOŠ:

Dan nakon Almirove dženaze, u zeničkoj bolnici preminula i njegova supruga Đuma

– Nije bio siguran gde je zaturio novčanik, pa je došao i kod nas da pita. Naravno da sam mu odmah vratio novčanik – priča Milan za Bujanovačke.

Nije mu žao što ga vlasnik novca nije počastio ni kafom, a kamoli nekim novcem.

Ne treba mi tuđe – skroman je Milan.
Gost zaboravio torbicu sa 4.000 evra
Kako kaže, ovo mu nije prvi takav slučaj u 16 godina dugoj konobarskoj karijeri.

– Desilo se da je gost, pre nekoliko godina u drugoj kafani gde sam radio, zaboravio torbicu sa 4.000 evra, koju sam mu uredno vratio sutradan. Pronalazio sam u kafani i mobilne telefone, dokumenta, kartice i uvek sam ih vraćao. Nikad me niko nije častio makar kafom, ali ne žalim za tim. To što nađem nije moje i ne treba mi, kao što mi ne treba ni da me neko časti zbog poštenja i, na kraju, građanske dužnosti – iskren je Milan.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: