Početna Vijesti Fikret Hodžić prije odlaska u zatvor: Spakovali su mi! Neću plakati! Ali...

Fikret Hodžić prije odlaska u zatvor: Spakovali su mi! Neću plakati! Ali pitam javnost – šta sam ja zloupotrijebio?!

Ovaj intervju može pomoći nekome ko se može naći na mom mjestu. Kad se odluči da se neko “riješi”, to se može uraditi na bilo koji način – kaže na početku razgovora jedan od aktera afere “Respiratori”, Fikret Hodžić.

Fikret Hodžić gostovao je večeras u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića i pokušao objasniti šta se sve desilo u aferi “Respiratori”.

Podsjećamo, Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo je prvostepenu presudu u predmetu “Respiratori” koji je vođen protiv tadašnjeg premijera FBiH Fadila Novalića, direktora FUCZ-a Fahrudina Solaka i dobavljača Fikreta Hodžića zbog radnji prilikom nabavke respiratora.

PROČITAJTE JOŠ:

Severinina majka u očaju napisala pismo, otkrila sve o Milanu Popoviću: Posljednji put kad sam vidjela tog čovjeka…

Govoreći o tome večeras u CD-u, Fikret Hodžić kaže da su mu “spakovali” i pojašnjava:

– Za deset-petnaest dana idem u Vojkoviće! Ovaj intervju može pomoći nekome ko se može naći na mom mjestu. Kad se odluči da se neko “riješi”, to se može uraditi na bilo koji način. Nisam došao u emisiju da pričam protiv nekoga… Ljudima je sve jasno! Neko postoji… Subjektivno je da ja govorim o stvarima koje su meni napakostili!

Hadžifejzović: Kako objašnjavaš da si u subotu dobio presudu?

Fikret Hodžić: Pečat je na jučerašnji datum!. Dobio sam pismo jutros. Cijeli proces je čudan. Mnoge stvari su čudne! Čudne je to što je prvostepena presuda bila objavljena u medijima deset dana prije nego što smo dobili presudu u sudnici. I sada su mediji dobili presudu prije nas. Ne iznenađuje me to. Sve u vezi s ovim procesom je više nego čudno. Ovo će biti proces koji će se izučavati na pravnim fakultetima. Pitam javnost: šta sam ja zloupotrijebio?!

Fovoreći o presudi Hodžić je dodao:

– To je nešto što je fakt! Mogu nad svojom sudbinom da plačem, ali ono što sam ja naučen jeste da prihvatim situaciju. Postoji mirnoća u meni. Svi koji me poznaju mogu prepoznati moj revolt i ljutnju. Pokušavam da je kanališem. Nadam se da se nikome neće desiti ono što se desilo meni!

Pogledajte cijeli razgovor ispod:

(DEPO PORTAL/ad)

PROČITAJTE JOŠ:

“U GROB ĆE ME OTJERATI” Đina Džinović javno plače i govori o problemima: Ne mogu više, majke mi…