Početna Showbiz Kraj velike sage: Gradsko vijeće Sarajeva objasnilo zašto se otkazuje koncert Tonyja...

Kraj velike sage: Gradsko vijeće Sarajeva objasnilo zašto se otkazuje koncert Tonyja Cetinskog

Nakon što je portal Vijesti.ba eksluzivno saznao da Tony Cetinski ipak neće odražati koncert u Sarajevu, oglasili su se iz Gradskog vijeća Grada Sarajeva, prenose Vijesti.ba.

Gradsko vijeće Grada Sarajevo u članu 1. navodi finansijska sredstva koja su namijenjena određenim javnim institucijama za sufinansiranje 40. godišnjice obilježavanja ZOI 84.

PROČITAJTE JOŠ:

“SADA SVAKO IDE NA SVOJU STRANU” Haris Džinović se razvodi od Meline, a ovako gleda na brak: Ne znam više šta je romantika

Tako su JU Narodno pozorište Sarajevo, KJP Centar Skenderija Sarajevo i KJP ZOI 84 dobili finansijsku podršku za organizaciju događaja iz Programa obilježavanja 40. godišnjice ZOI 84.

No, u članu 2. navodi se da preostali dio sredstava u iznosu od 60.000 KM neće biti dodijeljen “zbog nemogućnosti zakonitog i na propisima zasnovanog unosa i utroška istih”.

Podsjećamo, kako nam je rekao danas dobro upućeni izvor, koncert Cetinskog je otkazan. Razlog je navodno taj što gradonačelnica Benjamina Karić nije dozvolila finansiranje koncerta, iako je Gradska uprava delegirala projekt prema Vladi KS.

Karić je naglasila da Grad Sarajevo nije organizator koncerta i da ne mogu finansirati ništa mimo javnog poziva.

source.ba