Početna Vijesti STIGLI NALAZI OBDUKCIJE BEBE: ELENI JE NAGNJEČENA I GLAVA

STIGLI NALAZI OBDUKCIJE BEBE: ELENI JE NAGNJEČENA I GLAVA

Obdukcija bebe Elene, čija majka Marica Mihajlović optužila doktora iz Sremske Mitrovice (Srbija) za akušersko nasilje završena je, a Marica Mihajlović je sa suprugom preuzela nalaz i rekla da je smrt nastupila zbog nasilnog porođaja.

Preuzeli smo nalaze obdukcije, smrt bebe je nastupila zbog nasilnog porođaja, Eleni je nagnječena i glava-otkrila je Marica za Telegraf.

PROČITAJTE JOŠ:

SELMA BAJRAMI OBJAVILA SNIMAK IZ BEOGRADA NAKON ZABRANE: “SAMO ZA TEBE, BEOGRAĐANKO MALA…”

U obdukcionom nalazu se, prema pisanju Telegrafa, navodi da je smrt djevojčice nastupila u četiri sata i 38 minuta, opisuje se cijeli tok događaja.

Na osnovu kliničkog toka i prispjelog obdukcionog nalaza mišljenja smo da je do nepovoljnog ishoda došlo uslijed teške perinatalne asfiksije ploda i masivne aspiracije mekonijuma, te posljedičnog nastanka bilateralnog pneumotoraksa, te bilateralne suprarenalne hemoragije. Verifikovano je i prisustvo subgalealnog hematoma-navodi se.

Marica Mihajlović otkrila je i da njihova porodica treba da kontaktira advokata, te da neće stati dok se ne istjera pravda i doktor bude kažnjen.

PROČITAJTE JOŠ:

Ptica Džennetska: Na Ahiret preselila Adisa Smajuković

Voljela bih da se sve ovo riješi što prije, treba i da kontaktiramo advokata, nećemo stati dok se doktor ne kazni-rekla je.
(Telegraf/ I.S.)

BONUS VIDEO: