Početna Showbiz U ovom stanu u Brčkom je odrasla Lepa Brena, evo ko danas...

U ovom stanu u Brčkom je odrasla Lepa Brena, evo ko danas tu živi

Fahreta Jahić, poznatija kao Lepa Brena, rođena je u Bosni i Hercegovini, u mjestu Brčko, gdje je živjela s porodicom sve dok slučajno nije upoznala članove benda Slatki grijeh i vrlo brzo postala najpopularnija ličnost u Jugoslaviji.

O svom rodnom mjestu često je pričala u javnosti, ističući da je tamo provela divne trenutke odrastanja i da je često odlazila u Brčko dok su joj roditelji bili živi.

Mediji su nedavno boravila u Breninom nekadašnjem komšiluku i tako saznali da je ona prodala očev stan i da od njegove sahrane više nije dolazila tamo. Vrata stana otvorio nam je Selim Hrlović, pjevačicin dalji rođak, koji je od nje kupio nekretninu.

PROČITAJTE JOŠ:

POGINUO NAKON SLIJETANJA U DUNAV!? Ovo je stradali iz Velikog Gradišta: Jezivi detalji nesreće

– Prošle godine kupio sam ovaj stan od Brene, ona ovdje više nema nikakve nekretnine. Otišla je odavde još kad je bila jako mlada. Ako bude dolazila u Brčko, ona ovdje u stanu uvijek može da bude. Čitava nacija je ponosna na nju, a posebno mi koji smo odavde – rekao nam je tada Selim.

 

Gimnazija “Vaso Pelagić” u Brčkom bila je zatvorena zbog raspusta, pa nismo uspjeli da saznamo kakav je Brena bila đak.

Pjevačicina komšinica, koja nije htjela da se fotografiše, za Kurir se prisjetila Fahretinog djetinjstva.

– Ona se družila s mojim sinom, bila je fino dijete, uvijek nasmijana, imala je tu neku harizmu. Čula sam da joj je i majka preminula i da je to teško podnijela. Meni je samo krivo što je zaboravila svoje rodno mjesto, sve je rasprodala. Još dok su joj roditelji bili živi, ona ni tada nije nešto dolazila, znam da je otac na kraju imao samo stančić tu u blizini, koji je sada prodat. Ona je odrasla u kući kod Ličkog mosta, tu vi sad ne možete da priđete kolima, ali ta kuća svakako više ne postoji. Ima ona dosta para, mogla je i ovdje nešto da napravi, da ima u svom rodnom mjestu, ali očigledno ne želi – rekla je Brenina komšinica za medije.

pressmedia.com

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo je mladić (27) koji je preminuo u požaru u Binježevu

BONUS VIDEO: