Početna Vijesti Objavljen identitet mladića koji je stradao u Binježevu: Stigli i prvi podaci...

Objavljen identitet mladića koji je stradao u Binježevu: Stigli i prvi podaci o uzroku eksplozije

U eksploziji koja se u ponedjeljak, 15. januara desila u naselju Binježevo kod Sarajeva poginula je jedna osoba, dok su dvije povrijeđene.

Iz MUP-a KS ranije je potvrđeno da je u požaru smrtno stradao muškarac rođen 1996. godine. Teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je muškarac rođen 1967. godine i prebačen je na KCUS, dok je žena rođena 1966. godine lakše povrijeđena.

PROČITAJTE JOŠ:

U 38. godini života, iznenada nas je napustila Mugdina Lemeš: Iza nje ostao suprug i dvoje male djece

U međuvremenu, doznaje se da je riječ o članovima porodice Delija.

“Smrtno je stradao naš sugrađanin Mirza Delija rođen 1996. godine. Njegov otac Hamdo Delija zadobio je teške tjelesne povrede i ljekari se trenutno bore za njegov život. Majka Aida Delija je zadobila lakše tjelesne povrede i van životne je opasnosti”, naveli su danas iz Općine Hadžići.

PROČITAJTE JOŠ:

OVO JE MLADIĆ (18) KOJI JE POGINUO U EKSPLOZIJI U KRUŠEVCU Baka kroz jecaje: Stradao je moj unuk, duša bakina (FOTO)

Iz Općine su još saopćili kako je “u noći sa ponedjeljka na utorak u Mjesnoj zajednici Binježevo u kući porodice Delija došlo do eksplozije plina”.

Saopćeno je i kako su mjesto tragedije danas posjetili načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i načelnik Policijske stanice Hadžići i Trnovo Mevludin Halilović. Razgovarali su s glavnim inspektorom koji vodi istragu ovog nesretnog slučaja.

PROČITAJTE JOŠ:

RODILA JE TROJKE, a kad ih je doktor vidio, skamenio se od šoka: Ovo se viđa jednom u 200 miliona trudnoća – majka zbog toga plakala kao kiša, otac ležao blijed kao krpa

“Preliminarni podaci ukazuju da je uzrok eksplozije neispravnost na unutrašnjim instalacijama plina”, navode iz Općine.

Načelnik Ejubović je, dodaju, obavio i telefonski razgovor s majkom nastradalog mladića Aidom Delija.

“Ova tragedija nas je sve potresla. Mirzinim roditeljima, njegovoj majci, je sada najteže. Mirza je bio i naše dijete, stažirao je u Općini. Drag i odgojen mladić. Porodici Delija smo ponudili svaku vrstu pomoći. Materijalne troškove ćemo mi preuzeti. Pratimo stanje oca Hamde kojem se ljekari bore za život. Reagovat ćemo u skladu s našim mogućnostima ukoliko bude potrebno. Tu smo za njih, da koliko je to moguće, podijelimo bol”, kazao je Ejubović.

source.ba