Početna Zanimljivosti RODILA JE TROJKE, a kad ih je doktor vidio, skamenio se od...

RODILA JE TROJKE, a kad ih je doktor vidio, skamenio se od šoka: Ovo se viđa jednom u 200 miliona trudnoća – majka zbog toga plakala kao kiša, otac ležao blijed kao krpa

Tridesetogodišnjoj Kejti Krou iz Velsa u Velikoj Britaniji desila se trudnoća koja je toliko retka i neobična, da se ponavlja tek jednom u 200 miliona slučajeva.

Mladu mamu je čak i doktor ubjeđivao da je takva mogućnost gotovo nepostojeća, pa je progutao svoje riječi nakon porođaja, dok je Kejti postala planetarno popularna mama tri identična preslatka dječaka.

Kejti i njen partner Rob Elis doslovno su pali u nesvjest kada su od velških doktora čuli da će postati roditelji trojki.

PROČITAJTE JOŠ:

U velikom požaru u Binježevu kod Sarajeva izgorjela cijela kuća, ostao samo netaknut KUR’AN

Trojke u najvećem broju slučajeva nisu identične i nastaju kada se dve jajne ćelije oplode, pa od jedne kasnije nastanu blizanci.

Ipak, u Kejtinom slučaju stvari su bile drugačije – postala je jedna od tek nekoliko žena u Britaniji i jedna u 200 miliona žena na svijetu koje imaju identične trojke, poznate kao monozigote, gdje se oplođena jajna ćelija dijeli na tri nakon začeća.

Tako su u februaru 2020. godine rođeni Tomi, Džoš i Edi, dok je par tada već imao četvorogodišnjeg sina Džejkoba.

Kada je o najmlađim članovima porodice riječ, zbunjeni roditelji su u početku morali da stave bolničke etikete mališanima da bi ih razlikovali.

Plašili se kako će finansijski izdržati trojke

“Kada sam saznala da sam trudna sa trojkama, pomislila sam: “Ne možemo da priuštimo veliki auto ili veću kuću.

Plakala sam, a Rob je bio bijeli kao čaršav.

Ipak, sada su oni ovdje, osjećam se kao da sam u balonu sreće.

Oni su apsolutno fantastični”, izjavila je Kejt za “Dejli mejl”.

Kada se sjeti trudnoće, jedan od težih momenata desio se u 26. nedelji.

Tomi, koji je bio najbliži porođajnom kanalu, izgledao je kao da ne dobija na težini.

Kejti je dobila injekciju steroida i zakazala pregled stručnjaka za višestruke porođaje u liverpulskoj bolnici.

Tamo su doktori rekli da misle da je malo vjerovatno da će trojke biti identične, kao i da su u bolnici u Velsu kolege napravile grešku.

“Kada je shvatio da su identični, čak je i on bio zadivljen.

Rekao je da će progutati svoje riječi jer je to nešto što nikada ranije nije vidio, sem u udžbenicima”, ispričala je Kejti koja se carskim rezom porodila u 32. nedelji.

PROČITAJTE JOŠ:

“Glumi Prijovićki prijateljicu, a bila joj sa mužem” Karleuša urnisala Cecu, pa osolila po Ani Nikolić, Vojažu i Tei Teirović

Sve bebe zdrave

“Nijedna od beba nije imala nikakvih problema, iako mnoge imaju, tako da se osjećam stvarno srećnom”, dodala je Kejti za britanske medije, pa posebno istakla ljubaznost i uviđajnost komšija, koji su čak anonimno ostavljali pakete pelena i drugih potrepština na kućnom pragu kako bi finansijski pomogli mladom paru.

Ove identične trojke uskoro će napuniti četiri godine, stariji brat je uvijek tu sa njima i uz njih, a ponosni roditelji često kače njihove preslatke fotografije na svoje društvene mreže.

zena.blic.rs