Početna Intervju “BEBU PRESVUČEM ZA 5 MINUTA, A MOGU I DA JE ZAGRLIM” Dejana...

“BEBU PRESVUČEM ZA 5 MINUTA, A MOGU I DA JE ZAGRLIM” Dejana rođena bez ruku, živi punim plućima: Samo 2 stvari ne može sama

Dejana Bačko, na društvenim mrežama poznata kao “Devojka sa krilima” ove godine ostvarila se u ulozi majke, a sada otkriva planove za 2024. godinu.

Kada se, prije nekoliko godina Dejana Bačko, djevojka koja je rođena bez gornjih ekstremiteta, pojavila u emisiji “Život priča”, mnogima je bilo nevjerovatno da ona sve uspjeva uz pomoć ljevog stopala.

Dejana se kupa, hrani, oblači, uz pomoć prstiju na nogama, a njen “nogopis” koji je uvježbavala još od školskih dana, oduševljava mnoge.

PROČITAJTE JOŠ:

Šta je istina: Ilma i Sedin prije mjesec predali papire za razvod

Dejana je takođe, slikarka i šampionka u paratekvondou, bavi se i streličarstvom, a kako je i sama rekla jednom prilikom – “Uvijek sam se pitala zašto se to baš meni desilo, a onda sam prihvatila da mi je tako suđeno – Bog mi je oduzeo ruke, ali mi je dao veliki dar”.

Dejana se u prošloj godini ostvarila i u ulozi majke i sa svojim partnerom Markom Nežićem, dobila kćerku Laru. Za nju je 2023. bila jedna od najsrećnijih, a u intervjuu za Mondo otkrila je koliko ju je uloga majke promijenila.

“Da, definitivno jeste bila najsrećnija godina. Dodatna odgovornost, dodatni izazov, ali sa druge strane i osjećaj ljubav koju ni na jedan drugi način ne bih mogla osjetiti u tolikoj mjeri. Iako sam dala sebi dosta pauze i odmora, kraj 2023. sam se značajnije posvetila i slikarskoj karijeri, a i pored toga sam pokrenula i aktivirala Jutjub kanal pod nazivom ‘GIRL WITH WINGS’ na kojem smo za kratko vrijeme došli do više od 600.000 pratilaca. Volimo da dijelimo svoj svakodnevni životni stil sa drugima i drago nam je da našu ljubav ne držimo samo za sebe već se širi dalje”, kaže ona i dodaje:

“Sve je pomalo teže, ali je sve mnogo ljepše. Uslijed dosta obaveza, dnevnu rutinu nemamo. Gledamo da se posvetimo bebi kada je kome zgodnije i da ostale obaveze odradimo u toku dana u skladu sa nekim prioritetima. Uglavnom Marko bude taj koji je više aktivan noću. Zaista mi puno pomaže i preko dana, ali jako sam srećna i ponosna na sebe što sada imam hrabrosti, a i dovoljno vjrština da mogu sama da ostanem kod kuće sa bebom I to bez problema. Pronašla sam načine kako mogu sama da je obučem, da je presvučem, da je uspavam, da je nahranim…

Marko i Dejana, kako ona kaže, počeli su da se zabavljaju oko nove 2020. godine. Upoznali su se radnije, 2018. godine, na jednoj edukaciji o ishrani kojoj je ona prisustvovala, a vodio ju je Marko.

Od kako smo počeli da se zabavljamo jedno u drugome smo prepoznali puno odličnih stvari i karakternih osobina koje nam se oboma sviđaju. On je avanturista i voli aktivan život, ‘nema mira’, pa se meni dopao njegov stav, kako razmišlja i kako živi. A sa druge strane njemu se dopalo to što sam uvijek pozitivna, što reijtko na šta kažem ‘NE’ i što smo tako brzo krenuli dobro da funkcionišemo zajedno. Ono što je interesantno je da smo počeli zajednički život nakon samo nekoliko mejseci veze. Onda se desila situacija sa izolacijom i to nas je još više zbližilo. Brže smo se upoznali jer od samog početka veze jako puno vremena provodimo zajedno svaki dan”, priča Dejana.

PROČITAJTE JOŠ:

PUNAC I PUNICA ELMEDINA KOJI IMA DVIJE ŽENE OGORČENI: NAŠOJ FATIMI JE ZAPRIJEĆENO, ONA PATI

Planovi za 2024.

“Imamo ciljeve koje želimo da ostvarimo po pitanju naših karijera, biznisa koji radimo zajedno, po pitanju slikarstva, ali isto tako i po pitanju nekih novih stvari koje bi voleli da iskusimo, sada već zajedno kao porodica. Takođe smo se u prethodnih godinu, dve selili u nekoliko navrata tako da jedva čekamo da nam se sledeće godine završi novi stan u kojem mislim da ćemo ostati barem neko vreme. Zahvalna sam na svemu što se desilo u 2023. i želim i sebi, a i drugima da na kraju 2024. godine imamo da proslavimo još više lepih stvari koje su se dogodile. A onaj ko ima cilj, plan i zna šta želi, taj i hoće.

Dejana nije sve naučila sama, porodica, a najviše majka, bodrili su je u teškim trenucima, pa je pored osnovnih aktivnosti, uz pomoć truda i talenta, naučila i da se našminka, kuca poruke na telefonu, radi na računaru, a jedino što samostalno ne uspeva je da veže kosu i zakopča farmerke.

“Laru mogu da zagrlim. Možda ne sa obe ruke, ali mi napravimo ‘sendvič’ zagrljaj. Marko sa jedne strane, ja sa druge, a Lara u sredini. Najteže mi je padalo prvih mesec, do dva dana dok se ja još nisam opustila i dok se nisam osećala sigurno da je sama podignem svojim nogama, prebacim sa jednog mesta na drugo i slično. Čim je vratić malo ojačao, počela sam malo više da se opuštam, mogu reći da sam sada već postala zadovoljna onim što mogu i kako sam prevazišla taj strah. Tu mi je mnogo pomogla porodica, i moja i Markova, a naročito on”, priznaje Dejana i poručuje:

“Ne odustajte od svojih ciljeva I ne dozvolite da svet promeni vaš osmeh, već koristite osmeh da promenite svet”.

PROČITAJTE JOŠ:

U NEKOLIKO DANA NESTALA TROJICA DJEČAKA U HRVATSKOJ I SVI IMAJU 14 GODINA

5 kratkih pitanja za Dejanu Bačko

Ko je smislio “nick” za tvoj Instagram nalog “devojka sa krilima”?

“Taj nadimak sam dobila u emisiji ‘Život priča’ kod Tatjane. Ona je nazvala tu emisiju – Devojka sa krilima”.

Kako sebe vidiš za 10 godina?

“Vidim sebe da radim i dalje ono što volim da radim, da imamo ostvarene ciljeve po pitanju naših karijera i da istovremeno pronalazim vreme za naše hobije, putovanja, avanture I stvari koje nas ispunjavaju”.

Šta je ono što uvek može da te iznervira, a šta ono što te nasmeje?

“Lara i Marko definitivno mogu uvek da me nasmeju”.

Šta najviše voliš u Novom Sadu?

“Nemam nešto što bih posebno navela, ali moram reći da jako volim Novi Sad. Marko i ja smo puno puta razgovarali na tu temu i nekako ne vidimo sebe da bi živeli negde drugde. Da, otišli bi negde i bili u nekim drugim državama i na nekim drugim mestima po nekoliko meseci, ali bi uvek voleli da zadržimo Novi Sad kao naš dom”.

Za koliko vremena obučeš sebe, a za koliko ćerkicu?

“Sebe mogu spremiti za manje od 5 minuta, a kod Lare je to 5-10 minuta. Sve zavisi da li treba da se vijam sa njom ili je mirna dok je oblačim”.

(Kurir.rs/Mondo)

BONUS VIDEO: