Početna Vijesti Pucnjava ispred džamije u SAD: Ranjen imam, nalazi se u teškom stanju

Pucnjava ispred džamije u SAD: Ranjen imam, nalazi se u teškom stanju

Žrtva je jednom pogođena u stomak i desnu ruku, saopštila je policija

U Njuarku u SAD došlo je do pucnjave u kojoj je pogođen imam Hasan Sharif ispred džamije.

Imam džamije Muhammad-Newark se navodno u trenutku nesreće spremao da krene sa prvom dnevnom molitvom kada ga je neidentifikovani napadač upucao, prenosi RLS.

PROČITAJTE JOŠ:

VELIKA SREĆA U DOMU MARIJE ŠERIFOVIĆ! Prvi susret dede i unuka: Rajko za malog Marija donio vrijedan poklon! Njegovi prvi utisci

Pucnjava se dogodila u blizini raskrsnice ispred džamije oko šest sati ujutro po lokalnom vremenu. Žrtva je jednom pogođena u stomak i desnu ruku, saopštila je policija. Prevezen je u Univerzitetsku bolnicu u kritičnom stanju. Motiv pucnjave je nejasan, a Odjeljenje za javnu sigurnost Njuarka saopštilo je da je incident i dalje pod istragom.

Ubica je bio obučen u crno i viđen je kako bježi sa lokacije, saopštile su vlasti.

PROČITAJTE JOŠ:

“IVAN NIJE MOJA PRVA GREŠKA, STIDIM SE SVOG IZBORA” Goca Tržan išla kod psihoterapeuta da sebi oprosti loš odabir: Uspjela sam…

Sharif je bio naveden kao član savjetodavnog odbora od 2022. do 2023. godine za program socijalnih usluga i zdravlja u džamiji. U aprilu 2022. pridružio se oko 60 ljudi, uključujući vođe jevrejske i kršćanske vjere, na protestu zbog klimatskih promjena u Njuarku.

Poglavlje Vijeća za američko-islamske odnose u Nju Džerziju saopštilo je da prikuplja informacije o pucnjavi.

– Duboko smo zabrinuti zbog ovog incidenta i molimo za brzi oporavak imama. Svako ko ima informaciju o pucnjavi treba odmah kontaktirati lokalnu policiju – navodi se u saopštenju.

avaz.ba