Početna Showbiz “Nosio sam ga na rukama do bolnice, a onda su mi javili...

“Nosio sam ga na rukama do bolnice, a onda su mi javili da je umro”: Tragična sudbina Voje Nedeljkovića, o njegovoj smrti nikada ne govori

Voditelj je samo pet minuta posle saznanja da je ostao bez oca, popio viski i odradio promociju za koju je bio angažovan.


Voditelj Voja Nedeljković retko govori o svom privatnom životu, tako da je javnosti skoro nepoznata tragična sudbina koja je zadesila naše poznato televizijsko lice.

PROČITAJTE JOŠ:

RIJEČI MAJKE NASTRADALOG DJEČAKA TJERAJU SUZE NA OČI: “Sine, čekaj me gore, doći će majka”

Naime, Voja je jednom prilikom progovorio o smrt svog oca, koju ni dan danas nije preboleo.

– To je bilo 1999., jedna čudna godina, odvratna, koju bih ja onako da mogu od svih tih godina jedino stavio u fioku da je ne uzimam više. Pre svega zbog generalno svega onoga što nam se desilo sa bombardovanjem i uništavanjem naše zemlje Srbije, a drugo prolazivši kroz bolest sa ocem. On je imao tumor još 1993. godine pa je to nešto zalečeno i onda je 1998. otišao mislivši da je u pitanju nešto sa želucem da bi mu rendgenolog rekao da nije, da je jedan otprilike karcinom na plućima. Onda je shvatio da jeste i onda smo krenuli u pokušavanje nekog rešavanja svega, odlazio je na zračenja, pa ima zračenja, nema zračenja zbog bombardovanja i restrikcija struje. Vodio sam ga gore na onkologiju – rekao je Voja tada.

PROČITAJTE JOŠ:

“Nisam jela da bih njega hranila” Mahira Hajdarpašić napisala pjesmu o svom životu i poručila da nikog nije povrijedila svojim novim brakom

Voja je tada otkrio da je oca na sopstvenim rukama odneo do bolnice, te da je tada poslednji put razgovarao sa njim.

– Tih dana mu je bilo baš loše, to je bio početak oktobra 1999. Prošlo je tragično bombardovanje, mi smo počeli da se dozivamo pameti, nije se radilo, snalaženje za život i ostale stvari. Mene je zvao Žika iz Zane i Jelena da im odradim promociju albuma “Prijatelji” u hotelu Hajat koja je bila 15. oktobra. Mi smo 14. sedeli mnogo se smejali, uživali u nekim anegdotama. Tog 15. sutradan, tog dana je mom ocu pozlilo i ja sam ga na rukama sa bolničarima odveo do bolnice, do Kliničkog centra na grudno odeljenje, malo još porazgovarao sa njim. Nisam mogao baš nekako odmah da krenem kući. Otišao sam kući, pričao sa prijateljem, nisam mogao da zaspim, nešto sam par sati odspavao. Krenem na posao, idem prema Hajatu, zove me mama i saopštava da je tata umro. Po nahođenju i dalje idem prema Hajatu, stajem tamo, to su takozvane očekivane-neočekivane smrti. Nisam se pitao šta je bolje ili šta je gore, ako može o smrti da se priča. Da li smrt koja se desi iznenada pa te šokira ili smrt koju čekaš svaki dan – objašnjava voditelj.

Voditelj je otkrio da je tada odradio promociju, ali da nikome nije otkrio da mu je neposredno pre toga otac umro.

– Ja sam ušao u Hajat. Žika je odmah po mom licu prepoznao da nešto nije u redu i pitao: “E matori šta je bilo?”. Ja kažem: “Ma ništa samo daj neki viski, neki alkohol”. Nisam odmah rekao. Bio je dogovor da imam neku Če Gevara kapu. I dok sam to radio, radio sam sa jednim osećanjem i tuge i ponosa što mi je otac to dao. Sve mi se pomešalo – rekao je Voja za “Grand”.

informer.rs

BONUS VIDEO: