Početna Sport SIN IBRAHIMOVIĆA TEŠKO OBOLIO, ZLATAN POBJEGAO IZ BOLNICE U SUZAMA: KAO DA...

SIN IBRAHIMOVIĆA TEŠKO OBOLIO, ZLATAN POBJEGAO IZ BOLNICE U SUZAMA: KAO DA SU MI ISTRGLI SRCE

Zlatan Ibrahimović je jedan od fudbalera koji su postali globalne ikone. I dok mnogi misle da mu je život med i mlijeko, bilo je situacija u kojima je gubio prisebnost – jedna od njih bila je prava porodična drama.

U knjizi „Ja sam Zlatan Ibrahimović“, najbolji švedski fudbaler svih vremena pričao je o trenutku kada mu ni sav novac i uticaj nisu bili od pomoći. Njegov sin Maximilian se odmah po rođenju pokazao kao pravi borac i uspio da pobijedi veliki problem.

PROČITAJTE JOŠ:

Otkriveno ko će čuvati sina Marije Šerifović i šta će biti sa žiriranjem u „Zvezdama Granda“

Sve je bilo novo s Maxom, primijetili smo da mnogo povraća. Osim toga, nije dobijao na težini, nego gubio. Nismo znali zašto, da li je to normalno? Povraćao je neprekidno, nismo znali razlog i mora li baš toliko. Pričao sam sa porodicom, prijateljima i svi su me tješili da nije ništa strašno… Pokušavao sam da utješim sebe – ispričao je Ibrahimović.

Sa suprugom Helenom morao je brzo da reaguje kada je saznao da mu je sin bolestan. To ga je u trenutku promijenilo.

PROČITAJTE JOŠ:

Marija Šerifović o ženi koja je rodila njenog sina: “To je žena koja je…”

Cijelo tijelo mi je bilo u grču. Nikada se nisam tako osjećao, ni približno. Dok nisam dobio dijete, bio sam gospodin nedodirljivi. Mogao sam da budem ljut i lud, da pokazujem sve moguće emocije. I sve je moglo da se riješi ako si čvrst, istrajan, ali ovo nije bilo ni slično tome. Bio sam nemoćan, jednostavno ništa nisam mogao da učinim. Maxi je iz dana u dan bio sve slabiji, bio je tako mali, vidjelo se da je kost i koža. Izgledao je kao da život želi da ga napusti.


Supruga mu je javila da novorođenče mora na hitnu operaciju želuca, a Zlatan se tada spremao za važan susret.

Ne sjećam se puta do bolnice. Sjećam se samo bolničkih hodnika i mirisa. Trčao sam i pitao samo gdje je, na kraju su me odveli do velike sale u kojoj je ležao u inkubatoru. Bio je manji nego ikada… Imao je cijevi kroz tijelo i nos. Kao da su mi srce istrgli iz grudi. ‘Volim vas oboje. Vi ste mi sve. Ali ja ovo ne mogu da izdržim. Zovi me za sve što treba’, rekao sam Helen i pobjegao odatle – objasnio je Zlatan.


Operacija je, srećom, bila uspješna.

Maxi i sada ima ožiljak. Osjeća se zdravo kao i sva djeca njegovog uzrasta, a ja se često sjećam toga. To mi daje bolji pogled na život, iskreno – istakao je Ibrahimović.
Nedugo zatim je sa suprugom dobio još jednog sina Vincenta.

hayat.ba