Početna Showbiz Godinama je krila identitet oca svoje ćerke, a od jednog gubitka nikad...

Godinama je krila identitet oca svoje ćerke, a od jednog gubitka nikad se nije oporavila: Životna priča prerano preminule glumice koju su na Balkanu ludo voljeli

Meksička glumica i plesačica Edit Gonzales Fuentes rođena je 10. decembra 1964. godine.

Još kao dete je učestvovala u brojnim školskim predstavama, a onda je sasvim slučajno ušetala u svet filma. Naime, ona je sa majkom bila u jednom tržnom centru kada ih je sreo čovek koji je radio za čuvenu produkcijsku kuću Televisa.

On je rekao da im je hitno potrebna devojčica plave kose i plavih očiju, a njena majka je prihvatila ponudu, te je Edit ubrzo postala dete-glumica.

Školovala se u Njujorku, Parizu i Londonu, a u Americi je učila od čuvenog Lija Strazberga. Pored glume, studirala je i engleski jezik i istoriju umetnosti, i to na Sorboni, a tokom kraćeg boravka u Velikoj Britaniji, izučavala je i džez.

ČITANA VIJEST:

ADVOKAT OTKRIO KOJA PRAVA IMA MARIJIN SIN: To je rigorozno! A ovo su uslovi koje mora da ispuni surogat – majka: Ona je dužna…

Prvu glavnu ulogu dobija početkom osamdesetih u seriji „Bianca Vidal“. Nakon toga, uloge su nastavile da se nižu, a status zvezde donela joj je uloga u seriji „Divlje srce“ iz 1993. godine.

Naša publika imala je priliku da je gleda u ostvarenjima kao što su „I bogati plaču“, „Divlja ruža“, „Esperansa“, „Salome“, „Srce u plamenu“, „Beštije“, „Donja Barbara“ i drugim.

Brzo je postala jedna od najtraženijih meksičkih glumica, a jednako dobro tumačila je i uloge negativki i dobrica. Ipak, pažljivo je birala koje će uloge prihvatiti, a za snimanje intimnih scena redovno je tražila dublerke.

ČITANA VIJEST:

NAKON GODINA ŠUTNJE/ Jelena napokon priznala: Vranješ je bio početak kraja s Duškom Tošićem

O svom privatnom životu nikada nije volela mnogo da govori u javnosti, a retko je govorila i o svojim ljubavnim vezama. Tako su se svi iznenadili kada je 2004. godine saopštila da je u drugom stanju i da će biti samohrana majka. U avgustu te godine rodila je ćerkicu Konstancu, a četiri godine kasnije saznalo se da je devojčicin otac meksički političar Santjago Kril.

Jednom prilikom otkrila je i da je svojevremeno imala pobačaj, te da je to „rana koja nikada neće zaceliti“.

Ipak, sreću je pronašla kraj ekonomiste Lorenca Laze za kog se 2010. godine i udala. I mada je delovalo da je konačno srećna i na privatnom i na poslovnom planu, 2016. godine stigla je loša vest – glumici je dijagnostikovan karcinom jajnika, i to u četvrtoj fazi.

O svojoj borbi otvoreno je govorila, ali je bitku, nažalost, izgubila 13. juna 2019. u 55. godini života. Sahranjena je pored svog oca u Naukalpanu de Huarezu, mestašcetu u blizini Meksiko Sitija. Od nje su se, osim porodice, oprostile brojne kolege, prijatelji i obožavaoci.

BONUS VIDEO:

 

nova.rs