Početna Vijesti Kako su uhapšeni Šveđani osumnjičeni za ubistvo Harisa Osterdala: Pomagače uhvatila panika,...

Kako su uhapšeni Šveđani osumnjičeni za ubistvo Harisa Osterdala: Pomagače uhvatila panika, krenuli na aerodrom, policija ih presrela, oni pobjegli u kanjon Miljacke!

Nisu nosili fantomke i imali su dva automobila

U popodnevnim satima osumnjičeni za ubistvo Harisa Osterdala privedeni su u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Portal “Avaza” ekskluzivno donosi detalje policijske akcije u kojoj je učestvovalo više agencija.

Dva automobila

Ovako je bilo.

Postojala su dva automobila. Jedan je unajmljen u sarajevskoj rentakar kući a drugi u Srbiji. Na taj način su pokušali zametnuti tragove, dok je biciklo koje su koristili pronađeno na području Ilidže.

Snimile su ih kamere, napadači uopće nisu nosili fantomke i njihova lica su vrlo brzo proslijeđena svim policijskim agencijama u državi.

Oružje kojim je počinjeno ubistvo nije pronađeno.

Jedan od pomagača je uspio pobjeći, međutim plan bijega doveden je u pitanje kada je jedan od napadača sinoć uhapšen na Sokocu.

Nastala panika

Tada nastaje opća panika i dvojica pokušavaju automobilom stići do sarajevskog aerodroma. Obzirom da su naše policijske agencije već obaviještene, svi su bili na nogama, i automobil je presretnut. Na pola puta im je prepriječen prolazak, odnosno opkoljeni su.

Oni se u tim trenucima odlučuju pobjeći u šume u kanjonu Miljacke gdje su i uhapšeni.

Jedan od ključnih detalja za hapšenje su bile kamere koje su ih snimile, nakon čega ima je upraćeno kretanje.