Početna Vijesti ŠOKANTAN ISTUP NENADA ČANKA: “Treći svjetski rat je počeo, BiH je kritična...

ŠOKANTAN ISTUP NENADA ČANKA: “Treći svjetski rat je počeo, BiH je kritična tačka… Na Bliskom istoku se dešava namještaljka”

Nenad Čanak, osnivač Lige socijaldemokrata Vojvodine i bivši zastupnik u Narodnoj skupštini Srbije gostovao je u programu Face TV. „Mi smo u ratu! ! Ako budemo išli logikom ‘oko za oko’ – čitav svijet će biti slijep! Imamo dvije neuralgične tačke: Kosovo i BiH!”

Hoće li sukob na Bliskom istoku eskalirati i „preliti se“ i na Evropu, zapadni Balkan? Čanak upozorava: „Planetarno je ratno stanje! Situacija u BiH opasnija nego na Kosovu!“

Nenad Čanak, bivši predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i bivši zastupnik u Narodnoj skupštini Srbije, za FACE o geopolitičkoj situaciji u svijetu i na Balkanu; upozorava na moguće eskalacije:

“Putin skreće pažnju sa rata u Ukrajini! Propala mu ideja rata na Kosovu, a onda se pokrenulo sve što se dešava oko Izraela! Ko je bio naivan da pomisli da ‘Hamas’ može okupirati Izrael!

Na Bliskom istoku se dešava namještaljka! Rat na Bliskom istoku ide u korist Putinu! Posjeta Bidena Izraelu znači planetarno ratno stanje! Mi smo svi u ratnom stanju, samo je pitanje kada će se koji tip rata aktivirati!

Pa i kod nas je rat – samo hibridni! U BiH se stalno zvecka oružjem, stavljaju blokade na entitetske granice! Na šta vam to liči?! Meni na Balvan-revoluciju! Tako to počinje! Treći svjetski rat počeo! Putinova glavna uporišta: Beograd i Banja Luka! To je cijela priča! Gaza će biti spaljena! Bosna, Srbija i cijeli zapadni Balkan nemaju bolje rješenje od EU i NATO-a, nažalost. Sve za Bosnu, Bosnu nizašta”, kazao je Čanak.

NOVI.BA