Početna Vijesti Oglasio se suvozač iz Fiata koji je vozio suprotnim smjerom kod Beograda

Oglasio se suvozač iz Fiata koji je vozio suprotnim smjerom kod Beograda

Strahovita saobraćajna nesreća dogodila se u nedjelju 3. septembra, na auto-putu “Miloš Veliki” u kojoj je Dejan Jevremov (51) stradao u automobilu “Fiat” kojim je ušao u suprotan smjer ka Obrenovcu.

Suvozač Nenad K. (40) se spasio tako što je izašao preko njega.
Nenad je hospitaliziran s teškim tjelesnim povredama, ima prijelom prsne kosti, kao i serijski prijelom rebara. Saslušan je u Urgentnom centru, dao je izjavu policiji, a uviđaj su obavili Treće javno tužilaštvo, prenosi Telegraf.rs.

U izjavi koju je dao rekao je da su išli na svadbu svastike u Ivanjicu i potom opisao šta se dalje dogodilo.

“U nedjelju popodne smo išli na svadbu kod Svastike u Ivanjicu. Ruta kojom smo išli kroz Beograd bila je tranzitna, nakon čega smo se kretali Bulevarom vojvode Mišića i stali na pumpi, pa nastavili kretanje. Nisam siguran gdje se uključujemo na autoput, ali obilaznica kod Ostužnice je u smjeru Novog Sada. Kada su došli do autoputa Miloš Veliki, greškom smo ušli u traku autoputa Miloša Velikog koja je namijenjena za promet prema Novom Beogradu i kretali prema Obrenovcu u zabranjenom pravcu”, kazao je Nenad K.

Dodaje da je upozorio vozača da su se krivo uključili, ali da su nastavili kretanje s namjerom da se na prvom isključenju isključe s autoceste, nakon čega su se snažno sudarili s vozilom koje im je dolazilo u susret.

“Nakon sudara vozilo u kojem se nalazio počelo je gorjeti, pokušao sam probuditi vozača, izaći iz vozila, ali nisam uspio i izašao sam na vozačeva vrata, a vozač je ostao bez svijesti u vozilu, gdje su se zapalili vozilo i vozač”, ističe Nenad K.

Dodao je kako za vrijeme vožnje nije koristio mobilni telefon, već je prozor bio otvoren i ruka mu je bila izbačena kroz prozor.

Javno tužilaštvo koje vodi ovaj slučaj dao je naloge da se obavi obdukcija, toksikologija, pregledi vozila, te da se prikupe svi dokazi i dostavi izvještaj tužilaštvu. Istraga će utvrditi šta se zaista dogodilo, ali i saslušanje povrijeđenih.

klix.ba