Početna Vijesti Duraković otkrio identitet Sejfićevog napadača

Duraković otkrio identitet Sejfićevog napadača

Sve što se dešavalo u proteklom periodu – destabilizacija mira u BiH i regionu, manipulacija javnosti, slaba reakcija međunarodne zajednice, neozbiljna, zlonamjerna i neodgovorna politika – rezultira učestalijim ovakvim i sličnim slučajevim

Ispred džamije u Gornjoj Kamenici kod Zvornika jučer je napadnut i teško pretučen povratnik Senad Sejfić. Dok se vozilom kretao pored džamije, njega su prvo opkolili, a potom pretukli Bane Jovanović i Bojan Bogićević, Srbi iz susjednog sela Donja Kamenica, objavio je potpredsjednik RS-a Ćamil Duraković.

On je razgovarao sa Sejfićem koji se trenutno nalazi u Tuzli, gdje mu ljekari utvrđuju stepen povreda.

– Zvornička policija je uhapsila počinioce i očekujem da će biti adekvatno i pravedno kažnjeni. Isto tako, tražim konkretnije mjere sigurnosti građana ovog entiteta, istakao je Duraković.

Dodao je da sve što se dešavalo u proteklom periodu – destabilizacija mira u BiH i regionu, manipulacija javnosti, slaba reakcija međunarodne zajednice, neozbiljna, zlonamjerna i neodgovorna politika – rezultira učestalijim ovakvim i sličnim slučajevima.

– Pozivam sve policijske, pravosudne i sigurnosne strukture, političare na svim nivoima i funkcijama i sve ostale nadležne da Bosnu i Hercegovinu napravimo ljepšim i sigurnijim mjestom življenja, jer njeni građani zaslužuju državu koja će ih štititi u svakom trenutku, kako god da se zovu, poručio je Duraković, prenosi Oslobođenje.

Source.ba