Početna Vijesti Tragično stradao Rašid Jašarević iz Leskovca: Mladom ribolovcu se udica upetljala u...

Tragično stradao Rašid Jašarević iz Leskovca: Mladom ribolovcu se udica upetljala u dalekovod

Mladi ribolovac i sportista Rašid Jašarević zvani Lola, sa leskovačkog brda Hisar, nesretnim slučajem stradao je u ribolovu na području sela Manojlovce duž rijeke Južne Morave, ka varoši Grdelica koje je za leskovačke ribolovce najprimamljivije mjesto za ribolov.

Foto: Ilustracija

Rašid je rođen 5-og jula 2003. godine, bio je odličan učenik u OŠ “Svetozar Marković” u Leskovcu, kasnije u Srednoj tehničkoj školi “Rade Metalac” u Leskovcu gdje je završio i automehaničarski zanat.

Kako se nezvanično saznaje, Rašid se tek vratio sa sezonskih ljetnjih poslova u poljoprivredi, u branju voća i krenuo je sa društvom da se malo razonodi na obalu rijeke Južne Morave.


Foto: Ilustracija

Do nesreće je najvjerovatnije došlo zbog loše vidljivosti, kada se njegova udica zapetljala za kabal obližnjeg dalekovoda.

“Nesreća se desila kada je on u namjeri da što bolje zabaci udicu najvjerovatnije zakačio kabl obližnjeg dalekovoda”, navodi izvor Kurira iz policije.

Usljed velikih opekotina, mladi Jašarević je nakon ukazane prve pomoći u Leskovačkom bolničkom centru, noćas oko 24 sati prebačen u Klinički centar u Nišu. On je nažalost, jutros podlegao povredama, usljed velikih opekotina po čitavom tijelu. Najvjerovatnije će u ovom kliničkom centru biti obavljena obdukacija, a njegova saahrana očekuje se početkom sljedeće sedmice.

Prema nezvaničnim saznanjima leskovačke policije, do pogibije mladića došlo je nesrećnim slučajem.

Izvor: Kurir