Početna Vijesti Glumica preminula nakon plastične operacije: Htjela je da uveća zadnjicu, 79 dana...

Glumica preminula nakon plastične operacije: Htjela je da uveća zadnjicu, 79 dana se borila za život

Popularna glumica i model Silvina Luna (43) preminula je pošto je “zaradila” bolest bubrega poslije operacije “brazilskog podizanja gluteusa”, potvrdili su njeni advokati, piše Mirror.

Ona je preminula 31. avgusta, pošto je bila u bolnici 79 dana zbog komplikacija koje su uslijedile poslije operacije koju je imala 2011. godine.

Njen brat Ezekijel Luna, dao je doktorima odobrenje da je skinu sa aparata u podne u četvrtak, prenijeli su lokalni mediji.

Glumica je imala operaciju u junu ili julu 2011. godine i izveo ju je kozmetički hirurg Anibal Lotocki. On je 2021. godine optužen za smrt pacijenta kog je operisao 2010. Silvini je ubrizgao tečnost koja je sadržavala polimetilmetakrilat, koji je zabranjen po argentinskim zakonima. Bezbojna, plastična supstanca koristi se kao zamjena za staklo u dijelovima za kola, sočiva, panele i prozore.

Silvina je prvi put potražila medicinsku pomoć 2015. godine kada je imala kamenje u bubregu. Dijagnostikovana joj je hiperkalcemija, pa su je doktori stavili na nedjeljnu dijalizu do transplantacije bubrega.

Tokom 2016. godine, u Majamiju je argentinski doktor Kritsitan Perez izvadio opasnu supstancu iz gluteusa. On je tada izjavio da je Silvina razvila autoimunu bolest koju su uzrokovali medikamenti koje je primala tokom operacija. Svi pacijenti obole od bubrega i na kraju preminu, rekao je tada.

Dok je čekala novi bubreg, njeno stanje se pogoršavalo pa je hospitalizovana 13. juna. Skoro dvije nedelje je bila pod sedativima, sve do 29. juna kada je skinuta sa respiratora.

Bolnica je 19. avgusta saopštila da Silvina diše samostalno. Nedavno je dobila bakteriju i opet je intubirana 30. avgusta, da bi je veće sljedećeg dana skinuli sa aparata za održavanje života.

Kancelarija javnog tužioca u Buenos Airesu pokrenula je istragu njene smrti, pa je naložena i obdukcija.

Silvina Luna je preminula samo dvije nedjelje poslije smrti Marijana Kaprarole, voditelja, koji je preminuo od posljedica operacije iz 2010. godine, koju je izveo isti doktor.

U frebruaru 2022. godine, dr Lotocki je osuđen na četiri godine zatvora posle tužbe koju su podnijele glumica i još tri žene. U julu, sud je donio odluku da mu se zabranjuje da se bavi mediconom pet godina. On ipak nije u zatvoru na odsluženju kazne.

Izvor: Telegraf.rs