Početna Vijesti IVINA DRUGARICA BACILA NOVO SVJETLO NA TRAGEDIJU Kobne noći riječna struja ih...

IVINA DRUGARICA BACILA NOVO SVJETLO NA TRAGEDIJU Kobne noći riječna struja ih povukla obje: Ona uspjela da se spasi, ali ne i lijepa Novosađanka

Kontradiktorne izjave očevidaca obeležile su potragu za mladom Novosađankom Ivom Balog za kojom je trajala potraga od subote 26. avgusta u 4 ujutru, pa sve do 13 časova narednog dana, kada je njeno telo pronađeno 60 kilometara dalje od mesta gde je nestala. Tužilaštvo nakon njene smrti nije naložilo obdukciju, a sada je otkriveno i zašto.

Prema informacijama koje posedujemo, a šta nam je dostavljeno iz Višeg javnog tužilaštava u Sremskoj Mitrovici, Ivina drugarica ispričala je da je kobne noći rečna struja povukla obe.

– Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici nije naložilo obdukciju tela pokojne Ive Balog. Prema raspoloživim činjenicama, Iva je nestala u vodi kada je sa drugaricom izlazila iz vode jer je rečna struja počela da ih vuče, zbog čega nije bilo sumnje da je smrt Ive Balog posledica činjenja nekog lica, već nesrećan slučaj – navedeno je u odgovoru VJT za “Blic”.

   

Drugarica prvo tvrdila da je izašla iz vode
Ova izjava Ivine drugarice, potpuno je drugačija od one nekoliko sati nakon nestanka.

Na osnovu prvobitne izjave Ivine sestre Martine, ona je sa drugaricom sedela u vodi na plaži. Drugarica ju je ostavila na trenutak i od tada se Ivi gubi trag.

– Čuli smo da je sa drugaricom sedela u vodi na plaži. Drugarica ju je ostavila na trenutak i od tada se Ivi gubi trag. Navodno su je videla četiri momka kako pliva i kako je izašla iz vode. Navodno su je videla četiri momka kako pliva i kako je izašla iz vode. Razgovarali su sa njom i ona se uputila ka muzici, odnosno ka mestu gde se održavala žurka. Opisali su je do tančina tako da molimo ta četiri momka da nam se jave – poručila je tada Ivina sestra Martina.

Zamolila je i sve koji su bili na žurki na Oficirskoj plaži da se jave porodici ili policiji kako bi razrešili misteriju Ivinog nestanka jer im je, kako je rekla, nemoguće da niko nije video njihovu Ivu čak i da je bila u vodi i kupala se.

Protivrečne izjave
Informacije su se smenjivale, pa je u toku potrage jedan mladić javio kako je viđena da hoda sredinom puta u Partizanskoj ulici, a drugi, kako smo naveli da je viđena da na žurci razgovara sa nekim strancem.

Na kraju, Ivino telo je nakon 21 sata pronađeno u Dunavu kod Starih Banovaca, 60 kilometara nizvodno, ka Beogradu.

Nije saopšteno ko je telo pronašao, a porodica je pozvana da identifikuje Ivu. Nažalost, to jeste bila ona.

Stradala od srčanog napada?
Iako je prvobitna informacija bila da će telo Ive Balog biti poslato na obdukciju, to je demantovala njena sestra Martina.

– Iva je dobila srčani napad, to je uzrok smrti. Obdukcije neće biti – rekla je kratko za “Blic” Martina Balog kada smo je pozvali da čujemo da li se zna kako je stradala njena sestra. Ona je takođe apelovala da se zabrane žurke na Oficircu zbog opasnosti koju predstavljaju za mlade devojke i žene.

Da obdukcije nije ni bilo, potvrđeno nam je iz Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici. Kako smo objasnili na početku, kao razlog se ne spominje srčani udar ili neka druga zdravstvena tegoba, već činjenica da je “Iva nestala u vodi kada je sa drugaricom izlazila iz vode jer je rečna struja počela da ih vuče”.

BLIC.RS